Siófok  6.1  •  9.3 kn       

Keszthely  7.9  •  17 kn       

Balatonfüred  5.8  •  7 kn       

Balatonboglár  5.7  •  9.9 kn       

Orfű  •  10 kn       

Velencei-tó  7.6  •  11.5 kn       

Tiszafüred  11.1  •  1.1 kn       

Mályi-tó  10.1  •  4.1 kn       

2024. április 24., szerda

A világbajnok győzelmével zárult az Erste Private Banking Dragon Országos Bajnokság

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Kiválóan sikerült a jövő évi EB főpróbája – A nemzetközi értékelésben Vincent Hoesch győzött – Magyar bajnok a Lukáts Ákos-Beliczay Márton-Horgos Tamás egység.

A világbajnok győzelmével zárult az Erste Private Banking Dragon Országos Bajnokság

Kiválóan sikerült a jövő évi balatonkenesei Európa-bajnokság főpróbája: a dragon hajóosztály 2009. évi magyar bajnokságát, amelyen 21 egység, köztük öt külföldi résztvevő is starthoz állt, remek szélviszonyok között sikerült megrendezni. A végső sikert a tavaly is győztes német világbajnok, Vincent Hoesch vezette egység szerezte meg. Második helyen végzett a Lukáts Ákos, Beliczay Márton Horgos Tamás alkotta magyar csapat, akik ezzel a teljesítménnyel a magyar bajnoki címet is kiérdemelték.

A rendezők számára rendkívül fontos volt, hogy az egy év múlva ugyancsak Balatonkenesén rendezendő Európa-bajnokságra történő felkészültség szintjét felmérjék. „Ebből a szempontból az idei rendezvény rendkívül tanulságos volt. A visszajelzések nagyon jók, a hibáinkból tanulunk, s bízunk benne, hogy a jól sikerült főpróbát még eredményesebb előadás követi majd” – mondta el Náray Vilmos, a szervezőbizottság elnöke az eredményhirdetésen.

A 2009. évi Erste Private Banking Magyar Dragon Bajnokság június 10-én, szerdán kezdődött. A résztvevőknek rendkívül szigorú technikai ellenőrzésen kellett átesniük, amelyen végül 21 hajó felelt meg a követelményeknek. A felmérések után a balatoni időjárás sem állította könnyű feladat elé a hajósokat: három nap alatt hét futamot rendeztek, amelyek változó szélviszonyokat, de többnyire a felszerelést is próbára tevő erős szeleket hoztak. Ennek következtében elég gyakran kellett egy-egy hajónak kiállnia kisebb-nagyobb javítások elvégzésére.

A Vincent Hoesch irányította egység imponáló teljesítménnyel tudott győzni. Az első öt futamot megnyerték, a hatodikban második helyen végeztek, így a további helyezéseket eldöntő hetedik futamra ki sem kellett jönniük: páholyból nézhették a magyar bajnoki címért folytatott csatát.

A második helyen – az előzetes várakozásoknak megfelelően – Lukáts Ákos, Gömbös Lóránd és Kelemen Tamás csatázott egymással a magyar bajnoki címért. Kelemenéknek, akik tavaly ugyanitt diadalmaskodtak, nem jött ki igazán jól a lépés, be kellett érniük a bronzéremmel. A bajnoki címet végül Lukátsék egysége nyerte el: a Gömbös-csapattal azonos pontszámmal végezve végül a több jobb helyezés döntött a javukra. A klasszikus, 1973 előtt épült hajók versengésében a Tóth Zsolt kormányozta Nemecsek nevű hajó diadalmaskodott.

A végeredmény innen letölthető!

(Fotó: Turcsi Gábor -sailing.hu)

Megszületett a hatodik! Surgicare Orvos-Gyógyszerész Kupa a BFYC-ben Előző

Megszületett a hatodik! Surgicare Orvos-Gyógyszerész Kupa a BFYC-ben

Elloptak egy életmentő katamaránt Keszthelyről Következő

Elloptak egy életmentő katamaránt Keszthelyről