Siófok  11.1  •  3.6 kn       

Keszthely  10.9  •  5 kn       

Balatonfüred  10.8  •  3 kn       

Balatonboglár  11.1  •  4.6 kn       

Orfű  •  6 kn       

Velencei-tó  10  •  3 kn       

Tiszafüred  7.6  •  2.9 kn       

Mályi-tó  10.1  •  0.8 kn       

2024. április 27., szombat

Változó széllel az Évadnyitón

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

2009. május 16-án, szombaton délben rajtolt el az SAP Évadnyitó Vitorlás Nagydíj a Balatonfüred előtti vízterületről. 198 hajó és több mint 800 versenyző vett részt a szezonnyitón, de a szél sajnos nem volt túl kegyes a regattához.

Változó széllel az Évadnyitón

A rajtot követően még néhány percig nyugati szél fújt, így az alsóörsi bójáig spinnakerrel lehetetett vitorlázni. A fordulót elsőként a Vándor Róbert kormányozta Sponsor Wanted érte el, de a Brokernet-Uniqa (Litkey Farkas) és a Media-Avatar (Soponyai Géza) is hamarosan követte. A többi hajó még el sem érte az első bóját, amikor 180 fokot fordult a szél, és innentől már keletről fújt. Alsóörs után a tihanyi bója következett, így ezen a szakaszon ismét spinnakert húztak a versenyzők. Sajnos innentől rendkívül gyenge szél fújt, ezért a résztvevő hajók negyven százaléka feladta a versenyt. Ennek ellenére jó hangulatban telt az idei SAP Évadnyitó, amelyet már hagyományosan a Szent Miklós hajó fedélzetéről követhettek figyelemmel a támogatók és az újságírók.

Végeredmény: SAP Évadnyitó Vitorlás Nagydíj

Péntektől vasárnapig került megrendezésre a Jóhajó Nagydíj (Kőváry Károly emlékverseny) szintén Balatonfüreden az olimpiai hajóosztályok számára. A gyenge szél miatt csak pénteken tudtak vízre szállni a versenyzők, így két futam alapján alakult ki a végeredmény. A kalóz és utánpótlás korosztály számára csak szombaton és vasárnap zajlott volna az évadnyitó verseny, de a szélviszonyok miatt nem került sor egyetlen futamra sem.

Végeredmény: Jóhajó Nagydíj

Földközi-tengeri rekordkísérlet Előző

Földközi-tengeri rekordkísérlet

Két futam a JÓHAJÓ Nagydíj Kővári  Károly emlékversenyen Következő

Két futam a JÓHAJÓ Nagydíj Kővári Károly emlékversenyen