Siófok  •  11.5 kn       

Keszthely  3.9  •  4 kn       

Balatonfüred  4.6  •  9.6 kn       

Balatonboglár  4.6  •  12 kn       

Orfű  •  9 kn       

Velencei-tó  3.3  •  11.3 kn       

Tiszafüred  6.1  •  5.7 kn       

Mályi-tó  5.1  •  2.8 kn       

2024. április 19., péntek

Félsziget-kerülő kalóz túraverseny

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Az idei év első balatoni kalóz versenyén 19 hajós mezőny rajtolt ÉK-i szélben, nyári melegben. A versenyre végig a hátszélvitorla használat volt jellemző, mivel a szél a versenyzőkkel együtt forgott. Idén is a víz felől érkező szél tűnt jobbnak, de a hegy alatt osonók taktikája ismét meghozta pozitív eredményét.

A tihanyi átjárón meglepően akadálytalanul jutott át a mezőny, és bár a sajkodi pályajel kerülésének irányát módosította a verseny rendezője, ez senkit nem zavart meg. A verseny későbbi győztese a nyugati medencében is a hegyhez közeli utat választotta, így a bójánál már jelentős előnyre tett szert. Dél körül a leálló szél megpróbálta összerázni a mezőnyt, de a versenyben vezető párosra ez már nem volt hatással. A második és harmadik helyért a két Mályi-tóról érkezett egység küzdött meg. Délután 15 órakor már mindenki a parton álló sörös hordónál gyakorolhatta csapoló tudását.

A legjobb női páros, az első három befutó díját, valamint a vándorkupát – a harmadik megnyert verseny után ezennel örökös tulajdonosának – Simor András, a jegybank elnöke adta át. A vacsorát követő hosszú sörözés közben a verseny résztvevői és szervezői a kalóz hajóosztályra jellemző családias hangulatban beszélték meg a verseny előtt, alatt és után történt eseményeket.

Az eredmények innen letölthetőek: Félsziget-kerülő kalóz túraverseny

 

Zsúfolt hétvége Előző

Zsúfolt hétvége

Földközi-tengeri rekordkísérlet Következő

Földközi-tengeri rekordkísérlet