Siófok  11.6  •  3.2 kn       

Keszthely  8.9  •  4 kn       

Balatonfüred  11.3  •  1.7 kn       

Balatonboglár  11.6  •  5 kn       

Orfű  11  •  7 kn       

Velencei-tó  10.4  •  4 kn       

Tiszafüred  7.3  •  4.1 kn       

Mályi-tó  6.8  •  1.1 kn       

2024. április 27., szombat

Komoly névadó a 2010-es Dragon EB mögött

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Az Erste Private Banking lett a 2010-es Dragon Európa-bajnokság névadó támogatója – jelentette be a Magyar Dragon Szövetség Egyesület.

Komoly névadó a 2010-es Dragon EB mögött

A világ egyik legnépszerűbb vitorlás hajóosztályának kontinensbajnokságára 2010-ben először kerül sor Közép-Kelet-Európában.

A magyar vitorlássport egyik leglendületesebben fejlődő hajóosztálya Balatonkenesén 2010. június 5-12. között rendezi a kontinensviadalt, amely az Erste Private Banking Dragon Európa-bajnokság nevet viseli majd. A hajóosztályban évente rendeznek EB-t és kétévente világbajnokságot, ám arra még nem volt példa, hogy közép-kelet-európai országban rendezzék meg ezt az erőpróbát.

„Kiváló partnerre találtunk az Erste Private Banking személyében, amelynek kötelezettségvállalása garancia arra, hogy a legmagasabb igényeket is kielégítő, sokáig emlékezetes, és remélhetőleg magyar sikereket is hozó világversenyt rendezhetünk a Balatonon” – emelte ki Náray Vilmos, az EB Szervező Bizottságának elnöke.

Kállay András, az Erste Private Banking igazgatója a döntéssel kapcsolatban elmondta: „A dragon osztály egyesíti mindazokat az értékeket, amelyeket mi is magunkénak vallunk – teljesítmény, felelősségvállalás és kihívások. Az együttműködés első fázisában kellemes és megnyugtató tapasztalatokkal gazdagodtunk. Hasznos és eredményes volt a közös munka, így nem lehetett kérdéses, hogy az Európa-bajnokság lebonyolításához is segítő kezet nyújtunk. Bízunk abban, hogy a kontinensviadal szép magyar sikerekkel zárul majd a vízen és a parton egyaránt.”

A klasszikus tervezésű és a „tengerek Bugattijának” is nevezett hajóosztály nem csak Európában, hanem az egész világon rendkívül népszerű. Olimpiai helyezettek, világbajnokok és Európa-bajnokok sora érkezik majd hazánkba, a szervezőbizottság reményei szerint mintegy 50-60 nevező legénységre lehet számítani. A pénzintézet már a tavalyi esztendőben megkezdte együttműködését a Magyar Dragon Szövetség Egyesülettel, hiszen a 2008-as flottabajnoksággal kezdődött az Erste Private Banking szerepvállalása a sportágban.

A 2010-es balatoni Európa-bajnokság szervezőbizottsága már tavaly megkezdte a kontinensviadal előkészítését és az idei esztendő legfontosabb versenyeivel, valamint az osztály működésével kapcsolatos döntések is az EB sikeres lebonyolítását szolgálják. Ennek megfelelően idén is júniusban, a 2010. évi Európa-bajnoksággal azonos időpontban rendezik majd a szezon talán legfontosabb versenyét, az országos bajnokságot és ezúttal is a balatonkenesei Kenese Marina-Port ad otthont a viadalnak. A szezon kiemelt versenyein várhatóan sok külföldi egység indul majd, hiszen a nemzetközi élmezőny tagjai így „élesben” ismerkedhetnek az EB helyszínével.  

MVSZ időpontok, határidők Előző

MVSZ időpontok, határidők

Sikertörténet Következő

Sikertörténet