Siófok  7.7  •  3.7 kn       

Keszthely  4.9  •  3 kn       

Balatonfüred  7.4  •  3.5 kn       

Balatonboglár  7.6  •  5.9 kn       

Orfű  •  2 kn       

Velencei-tó  6.5  •  3.8 kn       

Tiszafüred  4.1  •  4.4 kn       

Mályi-tó  6.2  •  3.4 kn       

2024. április 20., szombat

Jégemberek Zadarban

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Nos első helyzetjelentésem Zadarból még azzal zártam, hogy bízunk a meteorológusok melléfogásaiban. Sajnos ezúttal hiába tettük.

Jégemberek Zadarban

Bár az ígért esős zóna szerencsére gyorsan áthúzott fölöttünk, az ezt követő fagyos hideget ezen sorok írásakor is érzem a kezemben- fél órával a partraérés után. Pedig én még száraz vagyok és egy levitézlett síkesztyűmben vettem föl a harcot a hideggel. Nem kell ecseteljem a srácok állapotát, akik 3 óra vitorlázás után tetőtől-talpig vizesen szerelik le éppen a hajót. Az elmúlt négy napban mégis nagyon jókat vitorláztunk, átlagban napi 3-4,5 órát, mikor meddig bírtuk. Minden dícséret megilleti a fiúkat, akik az elemekkel küzdve még az én házsártoskodásomat is türelemmel viselték, mikor egy-egy manőver tökéletlenségét a szemükre vetve rögtön hólabdákká váló mondatokat lehelltem feléjük a levegőbe.

Nem akarom túldramatizálni a helyzetet, de tényleg rohadt hideg van.
Tegnap előtt egy úszással és szaunával váltottuk ki a már rendszeressé vált délutáni kosárlabda meccseinket, ami nagyon jól esett. Viszonylag olcsón besírtuk magunkat a szomszédos 4 csillagos hotel wellness részlegébe, ahol összefutottunk a szintén Zadarban tanyázó osztrák zoom 8-asokból és laser radial-osokból álló csapat egy részével. Mint kiderült, ők itt laknak a kimondottan reprezentatív szállóban...Viszont biztosan nincs részük olyan élményekben, amelyet az otthonról hozott oldalas és fasírt elfogyasztása a vascoráknál nekünk jelentett.

Miután e sorokat papírra vetem, még egy hajópakolás vár ránk (Takácsyék járgányát hazavisszük) majd holnap reggel hazaugrunk egy kicsit. Jövő szerdán ugyanis a 420 válogatott THE-s tagjaival kiegészülve visszatérünk újabb négy napra, hogy folytassuk a megkezdett alapozást.
Addig is néhány további kép az eddigiekről.

Goszleth Marcell
420/470 edző

Csak akkreditált vitorlás iskolák működhetnek a Balatonon! Előző

Csak akkreditált vitorlás iskolák működhetnek a Balatonon!

Hangzavar a keleti medencében Következő

Hangzavar a keleti medencében