Siófok  16.1  •  3 kn       

Keszthely  13.9  •  4 kn       

Balatonfüred  15.2  •  7 kn       

Balatonboglár  15.5  •  4.6 kn       

Orfű  15  •  4 kn       

Velencei-tó  15.7  •  5 kn       

Tiszafüred  12.8  •  6 kn       

Mályi-tó  11  •  4.3 kn       

2024. május 19., vasárnap

Kettős olasz győzelem a harmadik versenynapon

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A Tópark J24 EB harmadik versenynapja ismét a megszokott szélcsenddel indult, amit a versenyzők a változatosság kedvéért nemzetek közötti rajzversennyel ütöttek el. Késő délutánig úgy tűnt nem is lesz futam, de a szél végül megkegyelmezett a vitorlázásra éhes mezőnynek. Az EB harmadik napjának harmadik futamán végül az olasz ITA 460 egység győzedelmeskedett mögöttük a másik a szintén olasz ITA-212 végzett. A mai legjobb magyar Litkey Botond harmadikként futott be.

Az összetett első két helyében a tegnapi eredményekhez képest nem történt változás, továbbra is vezet a német GER-9230-as egység Peer Kockkal a kormánynál, a második a szintén német GER-5420 hajó és a harmadik továbbra is legjobb magyarként Székely Antal HUN-7.
A TÓPARK J24 Európa Bajnokság harmadik versenynapja az eddigi forgatókönyv szerint zajlott, szél nélkül, parti halasztással. A szervezők ezért úgy döntöttek, hogy egy rögtönzött nemzetek közötti rajzversennyel töltik ki a várakozási időt. A hét ország alkalmilag összeállt művészei azt a feladatot kapták, hogy a rendelkezésre álló rajzeszközök segítségével ábrázolják szemléletesen az EB-n eddig szerzett élményeiket. A kellemes zenének és napsütésnek köszönhetően igazán maradandó alkotások születtek. Éppen csak befejezték a rajzokat a csapatok, amikor 11.00 óra körül a rendezőség a vízre vezényelte a versenyzőket. Mire kiért a mezőny a szél egy laza fordulattal leállt, és reménytelen másfél órás várakozás következett, majd visszaindulás a partra. Már-már mindenki azt hitte, hogy futam nélkül telik el az EB harmadik napja, de a rendezőség lehetőséget látott a Balatonalmádi felől jövő zivatar felhőkben és újra vízre indult a J24 flotta.
Az EB harmadik futama 17.00 órakor 4-5 m/s-os É-ÉK szélben indult. Természetesen az sem volt meglepő, hogy hangos kiabálásokkal tűzdelt rajt után indul meg a kreutz szakasz. Az első bóját a két futam után hatodik helyen álló Di Fraia Pasquale Marios kormányozta ITA-460-as egység vette elsőként. Őket követte a jelenleg 25. helyen álló német GER-5269-es és egy szintén német valamint egy angol csapat. A legjobb magyar a Litkey Botond ekkor még hatodikként kezdte meg az első hátszeles szakaszt. Az első kör végére a vezető olasz hajó a továbbiakban is megtartotta elsőbbségét mögötte változatlanul a GER-5269-es csapat hajózott. A második körben a szél egy kicsit gyengült és talán ennek a köszönhetően a befutóra átrendeződött az eddigi sorrend. A győzelmet végül az ITA-460-as egység szerezte meg, mögötte meglepetésre a szintén olasz ITA-212-es hajó végzett. A harmadik hely birtokosa és egyben a mai legjobb magyar Litkey Botond lett a HUN-15-ös hajóval.
Az összetett első két helyében a tegnapi eredményekhez képest nem történt változást, továbbra is vezet a német GER-9230-as egység Peer Kockkal a kormánynál, a második a szintén német GER-5420 hajó és a harmadik továbbra is legjobb magyarként Székely Antal HUN-7.

Német dominenca, de magyar egység is a dobogón a Tópark J24 EB első napja után Előző

Német dominenca, de magyar egység is a dobogón a Tópark J24 EB első napja után

Olasz fricska a német menőknek Következő

Olasz fricska a német menőknek