Siófok  7.5  •  4.1 kn       

Keszthely  5.9  •  5 kn       

Balatonfüred  7.1  •  3.5 kn       

Balatonboglár  6.1  •  4.9 kn       

Orfű  •  0 kn       

Velencei-tó  5.5  •  5.6 kn       

Tiszafüred  •  10 kn       

Mályi-tó  •  10.1 kn       

2024. március 29., péntek

Erõs szél, izgalmas csaták, örömszörf

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Fa Magyar Surf Bajnokság negyedik forduló

Erõs szél, izgalmas csaták, örömszörf
Látványos versenyfutamokkal és közösségépítõ örömszörfözéssel avatták fel új, balatonaligai telephelyüket a szörfösök.
 
A Fa magyar szörf bajnokság negyedik versenye erõs szélben és napsütésben, vagyis ideális idõjárási viszonyok között zajlott, amelynek köszönhetõen ezúttal a formula windsurfing osztály indulói (nekik szél kell!) is kiélvezhették a száguldás izgalmait. A férfiak mezõnyében a hetedik olimpiájára készülõ Gádorfalvi Áron nyert, annak ellenére, hogy mûtött válla még mindig nem tökéletes, s az erõs szélben kicsit meg is fájdult.„A múlt héten a Garda-tavon teszteltem a vállamat, ami javulófélben van – a trapézolással már nincs gond, de a dinamikus pumpálást még nem annyira bírja – nyilatkozta Gádorfalvi. – A hétvégi versenyen szerencsénk volt az idõjárással, jó szelünk volt, igaz, itthon nem vagyunk ehhez szokva, így a fiatalok közül sokan nem tudtak végigmenni. Én azonban nagyon élveztem, s az új telephelyünk is beváltotta a hozzá fûzött reményeket, igaz, a végére megint kicsit megfájdul t a vállam.”
 
Nõi olimpikonunk, Cholnoky Sára is kiemelkedõ formában versenyzett – neki nagy szélben híresen jól megy a szörfözés, olyannyira, hogy volt futam, amit abszolútban is megnyert, vagyis nem csupán a hölgyversenyzõket, hanem a férfiakat is maga mögé utasította.
 
A junior Morvai Bálint sikere papírforma, a fentebb említett formula windsurfing osztályban pedig Zöllner Viktor ünnepelhetett a dobogó legfelsõ fokán. Érdekesség, hogy az idõjárás-elõrejelzéseket látva a szervezõk szombat délutánra meghirdettek egy közös szörfözést, amelyen az amatõrök csatlakozhattak a profikhoz, és együtt élvezhették a hullámok és a szél adta lehetõségeket. A versenypálya és a part között mutatták be trükkjeiket – valódi örömszörfözés volt ez, a közönség nagy örömére.
 
Fotók: Zsilák Gergő
 
Ismét Alingi győzelem Barcelona – ban Előző

Ismét Alingi győzelem Barcelona – ban

Már több mint 500.000 fő utazott idén a balatoni kompokkal Szántódrév és Tihanyrév között Következő

Már több mint 500.000 fő utazott idén a balatoni kompokkal Szántódrév és Tihanyrév között