Siófok  17.2  •  16.9 kn       

Keszthely  16.9  •  11 kn       

Balatonfüred  16.9  •  12.2 kn       

Balatonboglár  17.1  •  16.8 kn       

Orfű  19  •  12 kn       

Velencei-tó  19.2  •  14.2 kn       

Tiszafüred  17.2  •  5.6 kn       

Mályi-tó  16.4  •  4.4 kn       

2024. május 28., kedd

Ismét Alingi győzelem Barcelona – ban

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Extreme Sailing Series Act 3 Barcelona

Ismét Alingi győzelem Barcelona – ban

Az Extreme Sailing Series idei harmadik állomását rendezték a hétvégén Barcelona – ban. Az Oman - i nyitóforduló és a Garda tavi VB után az SAP Extreme állt az élen, második volt az Alingi és harmadik az OmanAir. A Catalán versenyre hét hajó nevezett, annyi változás volt, hogy az NZ Extreme ezen a fordulón nem indult, de az előző évhez hasonlóan a Spanish Impulse újra rajthoz állt ezen a helyszínen.

Az első napon csütörtökön hat futamot sikerült rendezni. Az Alingi kezdett be elég erőteljesen és megnyerte az első futamot, majd vitorlázott egy harmadik helyet emellé. Ezután a következő futamból visszalépett, illetve a negyedik futamot is kénytelen volt kihagyni. Az ötödik hatodik futamra viszont ismét visszatért és egy első és egy második helyet ment, de ez is csak a harmadik helyre volt elég nap végén. A nap végül Roman Hagara - éké lett akik egy gyengébb kezdés (ötödik hely) után nem mentek harmadiknál rosszabb helyet és futamot is tudtak nyerni, így három pont előnnyel ők vezettek nap végén. Hat futam után második helyen állt az összetett éllovas SAP Extreme, ők ugyan nyertek két futamot, de mellette vitorláztak két hatodik helyet is.

Pénteken hét futamot rendeztek, amiből azt OmanAir nyert hármat és mivel Mellette nem hibázott nagyot, nap végén ők vezettek igaz elég sovány egy ponttal az Alingi előtt. Harmadik helyre csúszott vissza a RedBull. Ami még említésre méltó lehet a napról, hogy a spanyolok másodjára vesznek részt a sorozat állomásán de ezen a napon két szép harmadik helyet is vitorláztak a mezőnyben.

Szombaton megint hét futamot sikerült rendezni. Ezen a napon az Alingi magáratalált és a hét futamból ötöt nyert amivel nap végén az élen álltak. Őket követte az SAP Extreme aki a maradék két futam megnyerése mellett, négy második helyet vitorlázott. A harmadik helyen a RedBull zárta a napot, annak ellenére hogy az egyik futamból kióvták. Az OmanAir  a szombati utolsó három futmon nem tudott indulni de erre átlagpontot kapott, amivel a negyedik helyen zárta a napot.

Az utolsó napra hat futam maradt, amiből az utolsó a szokásos dupla pontos volt. Ezen a napon is tudott két futamot nyerni az Alingi és hiába lett csak ötödik a duplapontos futamban, így is tizennégy pont előnnyel nyerte a Barcelona - i fordulót. Második lett aki a hat futamban háromszor ment második helyet közte az utolsó dupla pontosban is. Harmadik helyen az SAP Extreme végzett, ők ugyan jól kezdték a napot egy futamgyőzelemmel és egy második hellyel de a nap végére kicsit elfogyott a lendület. Érdemes még megemlíteni, hogy a Spanish Impulse azon kívül, hogy az utolsó duplapontos futamot megnyerte, több harmadik helyet is vitorlázott hazai pályán.

Három forduló után az Alingi áll összetettben az élen két győzelemmel és egy negyedik hellyel, pontazonossággal második az SAP Extreme (2,1,3) és harmadik az OmanAir 3,2,2 helyekkel.

A sorozat következő fordulója július elején Cascais – ban lesz majd.

A verseny honlapja:

www.extremesailingseries.com

Idén már második éve utazik az Extreme Sailing Series – el a Flying Phantom Series is igaz általában az Európai állomásokon csak, illetve Omán - ban. Előző évben tizenöt egység vitorlázott ebben a sorozatban, de idén kicsit fogyott a mezőny és csak nyolc hajó versenyg. Az előző év a RedBull győzelmét hozta, aki minden versenyt megnyerve hódította el a sorozatgyőzelmet. Idén  a RedBull az első versenyen második lett a következő fordulót kihagyta, de Barcelona – ban újra rajthoz állt. Az első nap után az Idreva Zephyr Foiling vezetett, aki a hatból három futamot nyert és mellette egy második egy harmadik és egy ötödik helyet vitorlázott. Második volt nap végén a Team France Jeune és csak harmadik a RedBull.

A Phantom – oknál is volt változás az élen, itt a második nap végén a Team France Jeune vette át a vezetést 3 ponttal az Iderva – tól, harmadik helyen pedig a Culture Foil állt 12 futam után.

Szombaton is megszokott menetrend szerint vitorláztak a kisebb katamaránok így megint hat futamot teljesítettek. A Team France az élen tudott maradni 18 futam után is, igaz ehhez hozzátartozik az is, hogy csak egy futamot veszített a hétből. A második és a harmadik helyen sem történt változás szombaton.

Vasárnapra már csak négy futam maradt, amiből a nagyobb GC32 – esekhez hasonlóan az utolsó dupla ponttal számított. A Team France Jeune ezen a napon nem hibázott és mind a négy futamot megnyerte, így ezt a fordulót ők nyerték és az összetett versenyben is ők vezetnek háromból három győzelemmel. A dobogó sem változott az elmúlt két naphoz képest így az Idreva Zephyr Foiling végzett a második helyen, a Culture Foil pedig a harmadik helyen. Az összetett versenyben is hasonló az állás három forduló után.

Jön az 5. Foiling Week a Garda tavon Előző

Jön az 5. Foiling Week a Garda tavon

Erõs szél, izgalmas csaták, örömszörf Következő

Erõs szél, izgalmas csaták, örömszörf