Siófok  18.3  •  18 kn       

Keszthely  16.9  •  9 kn       

Balatonfüred  18  •  14.8 kn       

Balatonboglár  18.1  •  19 kn       

Orfű  20  •  12 kn       

Velencei-tó  19.5  •  10.9 kn       

Tiszafüred  17.2  •  5.6 kn       

Mályi-tó  16.4  •  4.4 kn       

2024. május 28., kedd

Már több mint 500.000 fő utazott idén a balatoni kompokkal Szántódrév és Tihanyrév között

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Már több mint 500.000 fő utazott idén a balatoni kompokkal Szántódrév és Tihanyrév között

Már több mint 500.000 fő utazott idén a balatoni kompokkal Szántódrév és Tihanyrév között

Már több mint 500.000 fő utazott idén a balatoni kompokkal Szántódrév és Tihanyrév között. A BAHART szerencsés félmilliomodik utasa értékes

BAHART ajándékkal gazdagodott!

A sajtó és az utazóközönség jelenlétében köszöntötte az idei félmilliomodik komputasát a Balatoni Hajózási Zrt. a nyár derekán, július 17-én délelőtt. A szerencsés utas kilétére csak a Balaton közepén, a Baross Gábor komp fedélzetén derült fény. A rögtönzött ünnepség keretében a Társaság vezetése értékes nyereménnyel jutalmazta a jeles utas megtisztelő bizalmát, hogy szolgáltatásukat választotta. Fodor Tünde és családja szerda délelőtt a menetrend szerint 10.40 perckor Szántódról induló kompra váltott jegyet, és az utazás során vehette át Dónucz László értékesítési és forgalmi igazgatótól, illetve Széles János révüzletág vezetőtől az 50.000 Ft értékű BAHART JOKER KÁRTYÁT. A jutalmat képező keretösszeg felhasználásával a kompközlekedés mellett akár valamennyi személyhajózási lehetőséget is kedvezményesen próbálhatja ki a nyertes a családjával egészen a következő év végéig. A szerencsés utazók Paksról érkeztek. A díjátadónak helyszínt biztosító komp többi utazóvendégének is kis ajándékkal kedveskedett a BAHART, mellyel szintén a kompközlekedés iránti bizalmat köszönte meg.

A Balatoni Hajózási Zrt. kompközlekedés szolgáltatását Szántódrév és Tihanyrév között tavaly éves szinten több, mint 1,1 millió utas vette igénybe, mely utasforgalom még a 2016-os kimagasló rekordévet is túlszárnyalta.

A Társaság 2018-ban ismét kiemelkedő forgalomra számít a kompközlekedés esetében! Úgy tűnik, hogy az előzetes várakozások egyelőre beigazolódtak, hiszen az előző évhez képest idén még egy héttel korábban, már július 17-én elérte a társaság a kompjain szállított félmilliós utasszámot. A tavalyi év azonos időszakához (január 1. – július 15.) viszonyítva a személyek száma 13%-kal, a szállított gépjárművek száma 15%-kal növekedett. A kerékpárok esetében ez a mutató szintén 15%-os emelkedést mutat.

A komphajózás főidényében, június 29. és augusztus 26. között az első komp Szántódrévből 6:40 perckor az utolsó 23.20 perckor indul, míg Tihanyrévből reggel 7.00 órakor indul az első és 23.40-kor az utolsó kompjárat. A kompjáratokat a forgalom függvényében a menetrend felfüggesztésével sűríti a társaság a forgalmas nyári időszakokban, ilyenkor a BAHART 4 komppal gyakorlatilag folyamatosan biztosítja az átkelést a Balaton két partja között.

A BAHART, mint a Balaton motorja elkötelezett abban, hogy szolgáltatásaival összekösse a Balaton parti településeket, és látogatókat vigyen a települési programokra hajóival, köztük a kompokkal is. A két partot összekötő közlekedési forma rendkívül népszerű az utóbbi időben, hiszen a Balaton körüli úthálózatok terheltsége és a tóhoz érkező növekvő látogatószám egyre többeket sarkall arra, hogy ezt a gyors, kényelmes és páratlan panorámával társuló szolgáltatást válassza a túlpart eléréséhez.

A BAHART kompjain ráadásul nemcsak utazni lehet, hiszen ezek a hajók koncertek, rendezvények megtartására is kiválóan alkalmasak. Ennek keretében szervez kompkoncerteket a MOL Nagyon Balaton, legközelebb szeptember 08-án Ákos lép majd fel a két összekötött komp fedélzetén.

Erõs szél, izgalmas csaták, örömszörf Előző

Erõs szél, izgalmas csaták, örömszörf

Az aszfaltról a vizekre – idén az Alsóörs Marinában kezdődött a bemelegítés a Forma 1 pilótái számára Következő

Az aszfaltról a vizekre – idén az Alsóörs Marinában kezdődött a bemelegítés a Forma 1 pilótái számára