Siófok  16  •  8 kn       

Keszthely  14.9  •  13 kn       

Balatonfüred  15.7  •  8.4 kn       

Balatonboglár  16.1  •  9.7 kn       

Orfű  16  •  3 kn       

Velencei-tó  15.4  •  9.3 kn       

Tiszafüred  18.3  •  7.2 kn       

Mályi-tó  14.1  •  6.3 kn       

2024. február 26., hétfő

A Warrior nyerte Antigua to Bermuda Race - t

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A Warrior nyerte Antigua to Bermuda Race - t

A Warrior nyerte Antigua to Bermuda Race - t

A tél elől való menekülés egyik formája, hogy a vitorlázók a Karib térségben próbálják átvészelni azt a pár hónapot amit az Európai tél jelent. Erre a gondolatsorra épül több verseny is ami az őszi ARC (Atlantic Rally for Cruisers) – vel, vagy más Transzatlanti versennyekkel kezdődik és miután átért a mezőny a Karib térségbe folyamatosan rengeteg lehetőség van arra hogy az időt versenyzéssel töltsék. Az ottani versenyek közül talán a RORC Carribean 600 vagy az Antigua Sailing Week az ami egy kicsit kiemelkedik szervezettségben és hírnévben a többi közül. Ezen versenyek után, a tavasz érkeztével lassan el kell indulni újra Európa felé, amire például az Antigua to Bermuda Race is tökéletes lehetőség, hiszen aki vissza szeretne térni Európába nyárra annak úgy is ezen útvonal felé kell tendálnia.

A 2018 – as Antigua Bermuda Race – t második alkalommal a Royal Bermuda Yacht Club szervezi aminek a rajtja majus 9. – én volt. A versenytáv 935 tengeri mérföld az eseményt pedig Bermuda Turisztikai hivatala és a Gosling Rum támogatja. A versenyre nem gyűlt össze nagy mezőny de annál szinesebb, mert a high tech Ocean Racer – ektől (VOR70) a performance cruiser - ekig megtalálunk mindenkit. A versenyre végül hat nemzetből tizennégy hajó nevezett. A rajt után a várakozásoknak megfelelően a Warrior (régi Camper) VOR70 – es állt az élre és innen végig vezette a mezőnyt, és május 12 – én reggel már be is futott 2 nap 18 óra 32 perc és 48 másodperc vitorlázás után, több mint egy napot javítva ez előtő évi eredményen (3nap 20 óra 32 perc 41 másodperc). Néhány órával később a Varuna IV. (Ker 56) szelte át másodiknak a célvonalat. Az hogy ez a második hely mire lesz elég azt még nem tudni, mert a mezőny egy része még vitorlázik, de az biztos hogy ezzel az IRC számításban, már az abszolút győztes előtt végeztek.  

A verseny honlapja:

https://www.antiguabermuda.com/

A verseny nyomonkövetése:

http://yb.tl/a2b2018

„A kihívásokért élünk” Előző

„A kihívásokért élünk”

Hamarosan indul a Sió - zsilip átépítése Következő

Hamarosan indul a Sió - zsilip átépítése