Siófok  16.6  •  2 kn       

Keszthely  15.9  •  3 kn       

Balatonfüred  16.3  •  0.9 kn       

Balatonboglár  16.6  •  1.9 kn       

Orfű  15  •  3 kn       

Velencei-tó  17.2  •  3.3 kn       

Tiszafüred  15.8  •  4.6 kn       

Mályi-tó  15.2  •  2.6 kn       

2023. június 09., péntek

Már egymillió utas vette igénybe idén a balatoni kompokat!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A BAHART szerencsés 1 000 000. utasa értékes nyereménnyel gazdagodott! 14 éves rekord dől meg idén a Szántód – Tihany közötti kompközlekedésben!

Már egymillió utas vette igénybe idén a balatoni kompokat!

A sajtó jelenlétében köszöntötte a BAHART a 2016. évi egymilliomodikkomputasát szeptember 14-én délután. A szerencsés utas kilétére csak a helyszínen derült fény, ahol értékes nyereménnyel jutalmazta bizalmát a Társaság. Szabó Judit és családja a szerda délutáni 14.20-askomponvehette át a BAHART stratégiai partnerének, a MasterCard jóvoltából 100.000 Ft-os nyereménycsekkjét. A szerencsés nyertes pécsi lakos és éppen őszi családi pihenéséről tartott hazafelé az északi partról párjával és édesanyjával.

„A Balatoni Hajózási Zrt. kompközlekedés szolgáltatását Szántódrév és Tihanyrév között már a tavalyi évben is mintegy 1 millió utas vette igénybe, de ezt az utasszámot tavaly csak 2015. december 31-re sikerült elérnünk. Idén már július végén köszönthettük a félmilliomodik komputasunkat és már szeptember közepére elérte a komputasaink száma az egymilliót. A korábbi évek utasforgalmi adatait áttekintve büszkén jelenthetjük ki, hogy idén egy 14 éves rekord dől majd meg, hiszen utoljára 2002-ben szállított a társaságunk 1.073.000 utast éves szinten.A mindenkori csúcsot pedig az 1999-es év jelenti, akkor 1.299.000 személy vette igénybe a kompszolgáltatást a Balaton két partja között.

Köszönhetően az utazók igényeihez igazított kompmenetrendnek, a lényegesen hatékonyabb kommunikációs és marketing munkának, valamint az idei hajózásnak kedvező nyári időjárásnak és a régióba érkező több turistának a BAHART kompszolgáltatásait is többen vették igénybe.Szeptember elejéig több mint 100ezerrel több utast, 36ezerrel több járművet és 6ezerrel több kerékpárt szállított a BAHART előző év azonos időszakához képest kompjain Szántódrév és Tihanyrév között. Emellett a személyhajóinkon is már augusztus elején köszönthettük az 500.000. utasunkat. A menetrendi hajóinkataz utóidény végéig (szeptember 11.)több mint 54.000 utassal többen vették igénybe, mint tavalyi év az azonos időszakban. A teljes személyhajózás (menetrendi, séta- és programhajók) utasforgalmában nagyságrendileg 10-12%-os emelkedést regisztráltunk, összességében több mint 700.000 utast szállítottak eddig személyhajóink” – mondta el Kollár József a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.

2015-ben a BAHARTa teljes évet tekintve 998.000 utast, 298.000 gépjárművet és 59.000 kerékpárt szállított a kompokon. Ez a 2014 évhez képest 5,1% növekedést eredményezett a forgalomban, változatlan díjak mellett.A tavalyi kiemelkedő utasforgalmat sikerült az idei évben tovább növelni, mintegy 12%-kal, ráadásul 2016-ban továbbra is változatlan árakonkelhetünk át a Balaton két partja között.

A kompok augusztus 29. és szeptember 25. között 40 percenként közlekednek, az első komp Szántódrévből 6:40 perckor az utolsó 20.00 órakor indul, míg Tihanyrévből reggel 7.00 órakor indul az első és 20.20-kor az utolsó kompjárat. A szeptemberi nyárias idő és a tartalmas őszi balatoni programkínálat egyre több kirándulni vágyót vonz a Balatonhoz, így az idei évben további forgalomnövekedés várható a tavalyi év hasonló időszakához képest.

A BAHART az őszi időszakra is számos hajózási szolgáltatást biztosít még. Menetrendi hajók indulnak a Balaton parti települések rendezvényeire, illetve amennyiben az időjárás engedi, akkor az őszi szünetben is indulnak majd tematikus hajójáratok. A Társaság Széchenyi István születésnapjához kötődően minden év szeptemberében megünnepeli a balatoni hajózás napját. Az eseménynek 2016-ban különleges jelentőséget ad, hogy az idei a 170-edik, jubileumi hajózási szezon. A BAHART hagyományos hajós napja ebben az évben megújult, kibővült formában kerül megrendezésre, Balatoni Hajós Fesztiválnéven a siófoki hajóállomáson. A rendezvény célja, hogy megünnepelje a hajózást és ráirányítsa a figyelmet a BAHART tevékenységére. A szeptember 17-18-án megrendezésre kerülő Balatoni Hajós Fesztivál színes gyermekprogramokkal, hajózási lehetőségekkel, bemutatókkal, koncertekkelremek hétvégi kikapcsolódást ígér.

A Siófok katamaránnal érkezett Balatonfüredre a BAHART félmilliomodik személyhajó utasa Előző

A Siófok katamaránnal érkezett Balatonfüredre a BAHART félmilliomodik személyhajó utasa

A szellemhajók ellepték Dél-Korea legnagyobb kikötőjét Következő

A szellemhajók ellepték Dél-Korea legnagyobb kikötőjét