Siófok  11.1  •  6.5 kn       

Keszthely  10.9  •  2 kn       

Balatonfüred  10.8  •  1.7 kn       

Balatonboglár  11.1  •  9.6 kn       

Orfű  •  4 kn       

Velencei-tó  12.8  •  3 kn       

Tiszafüred  4.4  •  6 kn       

Mályi-tó  7.1  •  6.7 kn       

2024. október 16., szerda

Egy futam, Alinghi győzelem a Puig Women’s America’s Cup negyedik napján

Egy futam, Alinghi győzelem a Puig Women’s America’s Cup negyedik napján

A rajtra időben három hajó az amerikai, a svájci és az olasz ért oda, a kiwik és az angolok kicsit késtek és a vonal felső részén rajtoltak, a franciák pedig kint voltak még a vonalon a rajt pillanatában.

A negyedik versenynapon 11.00 órára volt kiírva a rajt, de a nap várakozással indult, mert a szél mindösszesen 5 - 7 kts - el fújt, ami nem feltétlen volt elég reális futam rendezésére. Délután kettő felé mér kicsit erősebb volt, de csak annyira volt elég hogy egy futamot valahogy kierőszakoljanak a rendezők.

A rajtra időben három hajó az amerikai, a svájci és az olasz ért oda, a kiwik és az angolok kicsit késtek és a vonal felső részén rajtoltak, a franciák pedig kint voltak még a vonalon a rajt pillanatában. A rajt után nem kellett sok idő és a kiwik átvették a vezetést. A kreutz végén továbbra is a kiwik vezettek, másodiknak érkeztek 5 mp hátránnyal az angolok és harmadiknak az olaszok. Hátszélben a kiwik a jobb az angolok és az olaszok a bal oldalt választották. A hátszél feléig maradt a kiwi vezetés, a britek és az olaszok pedig egyszer - egyszer cseréltek helyet. A hátszél végén a kiwik haulzolása csobbanással végződött, amiért a végén nagy árat fizettek, mert először az angolok mentek el és vették át a vezetést, majd miután ők is csobbantak még a svájciak is elmentek mellettük, akik így a kaput már elsőnek vették. A rendezőség ekkor a pályát három szakaszra rövidített. A hátszél még tartogatott meglepetéseket, mert végül az amerikaiak tudták harmadiknak venni a kaput, illetve az olaszok az utolsó helyről feljöttek a negyedikre. mindeközben a kiwik még mindig a vízben úsztak. A svájciak megnyerték a futamot, a britek érkeztek másodiknak, és az amerikaiak begyűjtötték első dobogós helyüket.

Öt futam után az A csoportban a britek álltak az élre 36 ponttal, másodikok az olaszok szintén 36 ponttal, és a svájciak mai futamgyőzelmükkel a harmadik helyre jöttek fel 25 ponttal.

Folytatás pénteken tízkor…

Svéd dominancia a Puig Women’s America’s Cup harmadik selejtezőnapján Előző

Svéd dominancia a Puig Women’s America’s Cup harmadik selejtezőnapján

Olasz - angol döntő lesz a Puig Women’s America’s Cup – ban is… Következő

Olasz - angol döntő lesz a Puig Women’s America’s Cup – ban is…