Siófok  11.1  •  6.5 kn       

Keszthely  8.9  •  4 kn       

Balatonfüred  10.8  •  2.6 kn       

Balatonboglár  11.1  •  6.6 kn       

Orfű  10  •  5 kn       

Velencei-tó  11.3  •  6.2 kn       

Tiszafüred  15  •  4.1 kn       

Mályi-tó  13  •  1.8 kn       

2024. október 06., vasárnap

L30 Világbajnokságot rendez a Balatonfüredi Yacht Club

L30 Világbajnokságot rendez a Balatonfüredi Yacht Club

Szeptember utolsó két napján a versenyprogram szerint felmérés, regisztráció, próbafutam és az ünnepélyes megnyitó várta a versenyzőket - közölte honlapján a Balatonfüredi Yacht Club.

Szeptember 29. és október 5. között rendezi a Balatonfüredi Yacht Club a 2024. évi L30-as hajóosztály világbajnokságát, amely idén az osztály csúcseseménye. 15 hajóban, hét nemzet vitorlázói október 1-jén kezdik a versenyt. Szeptember utolsó két napján a versenyprogram szerint felmérés, regisztráció, próbafutam és az ünnepélyes megnyitó várta a versenyzőket - közölte honlapján a Balatonfüredi Yacht Club.

Balatonfüreden először rendezik az L30 osztály világbajnokságát, amelyen up & down pályán tíz futam vár a versenyzőkre. A meteorológiai előrejelzések szerint a vb ideje alatt őszies vitorlázó idő várható.

A versenyzőket a Dinghy Bisztró jóvoltából a futamok után minden nap snackkel várják. Továbbá a szerda este gála vacsorára invitálták őket, amelyet a Vitorlás Étteremben rendeznek meg.

A világbajnokság támogatói körében üdvözölhetjük a Rooster LtD.-t, a Monautix Kft.-t, a Lázár Pincészetet és az Adaptive Mediat. A Rooster és a Monautix jóvoltából a nevezéskor egyedi logós, rövidujjú pólót kaptak a versenyzők, és a pódium ajándékot is az angol cég biztosítja. A Lázár Pincészet kiváló helyi borokkal szponzorálja a rendezvényt, az Adaptive Media pedig a média megjelenéseket biztosítja.

Az első versenynapon a versenyprogram szerint a tervezett időpontban hagyta el a kikötőt a versenyrendezőség és az egységek, azonban a reggeli keleti szél a vártnál korábban leállt. Egy rövid vízi várakozás után visszatértek a partra és 16:00 órakor Kárpáti Bence, versenyvezető holnapra halasztotta a rajtot. A nap végén hot-dog partival vártuk a versenyzőket.

A verseny hivatalos weboldalán minden fontos információ megtalálható.

Folyamatosan frissülő információk olvashatók a regatta Facebook eseményében.

6 - 4. Már csak egy lépésre vannak a Britek az America’s Cup döntőjétől Előző

6 - 4. Már csak egy lépésre vannak a Britek az America’s Cup döntőjétől

Puig Women’s America’s Cup - A változás szele Következő

Puig Women’s America’s Cup - A változás szele