Siófok  32.2  •  6.9 kn       

Keszthely  29.9  •  9 kn       

Balatonfüred  31.8  •  6.9 kn       

Balatonboglár  32.2  •  8 kn       

Orfű  30  •  8 kn       

Velencei-tó  33.2  •  7.8 kn       

Tiszafüred  31.8  •  4 kn       

Mályi-tó  29.4  •  5.1 kn       

2024. július 27., szombat

Remekül kezdett a magyar csapat a World Sailing Ifjúsági VB - n

Remekül kezdett a magyar csapat a World Sailing Ifjúsági VB - n

Ha van kiemelten fontos verseny a vitorlás sportágban, akkor az ifjúsági világbajnokság mindenképpen az.

A Garda tavon 70 nemzet 418 vitorlázója versenyez július 19-ig.

Ha van kiemelten fontos verseny a vitorlás sportágban, akkor az ifjúsági világbajnokság mindenképpen az. Hiszen egészen biztos, hogy az itt versenyző fiatalok jelentik a sportág jövőjét, közülük kerülnek ki majd az olimpiai érmesek, a világ-, és kontinensbajnokok. Ezen a világbajnokságon a jó szereplés olyan önbizalmat és olyan elhivatottságot adhat, ami a későbbi sportkarriert alapvetően befolyásolhatja. A július 15-i, első napi eredményeket látva örömre ad okot, hogy kifejezetten erős az utánpótlásunk élvonala.

Kiemelkedik Héder Benedek összetett hetedik helye a 62 hajós ILCA 6 mezőnyben. Lackó Sára női ILCA 6 osztályban pillanatnyilag 53 hajó közül 13. Női szörfben villantott Simon Hanna, hetedik a 26 fős mezőnyben. Szkiffeseink is gyönyörűen állnak: női 29er osztályban Fehér Boróka és Fehér Szonja nyolcadik a 24 egység közül, férfi/vegyes 29er osztályban Kis-Szölgyémi Soma és Juhász Sámuel 29 páros közül a 14. Nacra 15 vegyes kategóriában a Litkey Sámson – Dardenne Naia kettős hatodik a 12 induló közül.

További eredmények az első nap után: Férfi szörfben, iQFOiL osztályban Schneider Milán 38 induló közül huszadik. 420 férfi/vegyes osztályban Vándor Botond és Tóth Lőrinc 23. a 24 induló közül, 420 női kategóriában Farkas Júlia és Csermák Dorottya a 12. helyen áll a 19 hajós mezőnyben.

A jó kezdés egyik titka talán az is lehet, hogy a Garda tó sokkal ismertebb vízterület a magyar fiatalok számára, mint például tavaly Búzios, Brazíliában. A legtöbben gyerekkoruktól versenyeznek itt, ráadásul az idei ifjúsági világbajnokság első napján mesekönyvbe illő, jó ismert körülmények fogadták a mieinket: napsütés, 15-20 csomós termikus déli szél, ami kora délután alakul ki igazán. Az olaszok kitettek magukért: hat nagy Garda-tavi klub rendezi a világbajnokságot, öt, a tó északi részén kitűzött pályán. Az első napon tehát az összes hajóosztály számára az összes kiírt futamot sikerült megrendezni. Remélhetőleg marad a jó szél – és a jó magyar szereplés a hét folyamán végig. Július 19-én, a pénteki zárónapon a tervek szerint már csak egy futamra és a díjkiosztóra kerül sor.

Napi videós összefoglalók: https://www.youtube.com/@WorldSailingTV

Eredmények: https://worldsailingywc.org/2024-results-centre/

Nyomkövetés: https://www.metasail.com/

visyla

Sportdiplomáciai sikerek - Dr. Cserép Csaba újabb négy évre a nemzetközi 29er osztályszövetség alelnöke Előző

Sportdiplomáciai sikerek - Dr. Cserép Csaba újabb négy évre a nemzetközi 29er osztályszövetség alelnöke

Jó pozícióban a magyarok az ifjúsági VB - n Következő

Jó pozícióban a magyarok az ifjúsági VB - n