Siófok  21.1  •  3.3 kn       

Keszthely  18.9  •  4 kn       

Balatonfüred  20.8  •  2.6 kn       

Balatonboglár  21.1  •  3.7 kn       

Orfű  20  •  3 kn       

Velencei-tó  21.9  •  4.9 kn       

Tiszafüred  22.8  •  2.5 kn       

Mályi-tó  24  •  3.2 kn       

2024. július 21., vasárnap

A Tóth - Borda páros 49erFX Junior EB ezüstérmes!

A Tóth - Borda páros 49erFX Junior EB ezüstérmes!

Az olimpiai 49er osztályban Szabó Roni Oszkár és Pais-Hank Olivér (EGIS) Európa-bajnoki ötödik!

A csehországi Lipnói tavon taroltak a magyar „9er” vitorlázók. Az olimpiai 49er osztályban Szabó Roni Oszkár és Pais-Hank Olivér (EGIS) Európa-bajnoki ötödik! A 29er szkiffek Európa-kupa versenyén a Csekovszky Mór - Zarándy Martin páros (Spartacus) első lett!

49er és 49erFX hajóosztályban junior Európa-bajnokságot, 29er hajóosztályban Európa-kupa versenyt rendeztek Csehországban.

A kontinensbajnokság négynapos, az Európa-kupa részverseny háromnapos volt, 11, illetve 9 futam után hirdettek végeredményt június 9-én vasárnap.

Az olimpiai 49er szkiff „közvetlen előszobájában”, a valamivel kisebb riggel szerelt 49erFX-ben az idei első évét ebben a hajóban versenyző Tóth Attila – Borda Levente kettős az utolsó nap még tudott az összetettben egy helyet javítani, így szerezte meg az Európa-bajnoki ezüstérmet!

Ugyanebben a mezőnyben Kovalik-Deák Bercel és Schneider Brúnó (Spartacus) 15. lett.

Az olimpiai 49er osztályban Szabó Roni Oszkár és Pais-Hank Olivér (EGIS) szép vitorlázással lettek Európa-bajnoki ötödikek (abszolútban hatodikok) a 21 hajós nemzetközi mezőnyben.

A 29er szkiffek Európa-kupa versenyén a Csekovszky Mór - Zarándy Martin páros (Spartacus) végig vezetve, minden nap növelve az előnyét lett első. Hat futamban végeztek dobogós helyen a kilencből…

Ugyanebben a mezőnyben a Náray- Göblyös-Sztróka páros (VGYE) abszolútban hetedik (fiú kategóriában harmadik), a Pethő-Badar kettős (BYC) tizenhatodik lett.

„Nagyon trükkös, termikus szél fújt végig a versenyen, 200-235 fokról, igazán a befutó után tudtad meg, hol is végeztél…” - mondta Takácsy Levente, a Spartacus vezető edzője. „Az első nap 8-10 csomó, aztán a következőkben valamivel erősebb, 10-18 csomó, a zárónapon pedig mindössze 6-8 csomó volt a szél ereje. Nem sebességi verseny volt tehát, a fineszes taktikának és bizony néha a szerencsének volt nagy szerepe ezen a hosszú hétvégén Lipnóban. Tóth Attila és Borda Levente az Európa-bajnokságon nagyon szépen vitorláztak, számukra a végső cél természetesen az olimpiai 49er osztály, ehhez még testsúlyban fejlődniük kell. De nagyon jó úton járnak, olyannyira, hogy július végén elindulnak az idei 49er junior világbajnokságon, a spanyolországi Galíciában.”

Eredmények: https://www.sailing.cz/vysledky/241301

Visy László Oszi

Sikertörténetet írt az O’pen skiff Európa Kupa Balatonmáriafürdőn Előző

Sikertörténetet írt az O’pen skiff Európa Kupa Balatonmáriafürdőn

Török győzelem született a jubileumi Csoki Kupán Következő

Török győzelem született a jubileumi Csoki Kupán