Siófok  22.7  •  6.4 kn       

Keszthely  20.9  •  6 kn       

Balatonfüred  22.3  •  3.5 kn       

Balatonboglár  22.2  •  6.5 kn       

Orfű  22  •  4 kn       

Velencei-tó  21.6  •  5.6 kn       

Tiszafüred  18.1  •  4.4 kn       

Mályi-tó  19.5  •  0.7 kn       

2024. június 15., szombat

Rácz Mihály 6. lett az ILCA 6 EK versenyen!

Rácz Mihály 6. lett az ILCA 6 EK versenyen!

Népes magyar csapat vett részt a kontinensbajnokság és a világbajnokság után legjelentősebb, ILCA 7, 6 és 4 osztályban megrendezett, nagy mezőnyöket felvonultató regattán, a Balatonfüredi Yacht Club és a Procelero SE küldött versenyzőket Olaszországba.

Az olaszországi Punta Alában rendezték az ILCA 6 Eb és ifjúsági vitorlás világbajnokság válogató Európa-kupa versenyt.

Népes magyar csapat vett részt a kontinensbajnokság és a világbajnokság után legjelentősebb, ILCA 7, 6 és 4 osztályban megrendezett, nagy mezőnyöket felvonultató regattán, a Balatonfüredi Yacht Club és a Procelero SE küldött versenyzőket Olaszországba. 

Az ILCA 6 férfi mezőnyben kiemelkedett Rácz Mihály (Procelero SE) teljesítménye, aki öt futam alapján, egyenletes vitorlázással a hatodik helyen zárt a 181 hajós mezőnyben. Rajta kívül a mezőny első felében végeztek még:  34. Héder Benedek (Spartacus) (futamot is tudott nyerni, de büntetések is nehezítették az életét...), 75. Pintér Kristóf (BYC), 79. Csalló Levente (Procelero SE), 89. Décsi András. A többi magyar résztvevő eredménye az alábbi eredménylistán tekinthető meg.

Az 59 résztvevővel rajtoló ILCA 6 mezőnyben Lackó Sára (BYC) 16. lett, 7 futam alapján.

ILCA 4 osztályban 185 induló volt, dicséretet érdemel a mindezidáig Optimistben nagyon eredményes Bite Pál (Procelero) teljesítménye, aki élete első ILCA versenyén 50. lett, azaz biztosan a mezőny első harmadában végzett. Mellette még Kovács Bendegúz (Procelero) szerepelt ebben a mezőnyben, ő 106. lett.

Ezúttal az időjárás nem kifejezetten kedvezett a versenyzőknek - és a rendezőknek - Punta Alában. A Procelero SE beszámolójában ezt olvashattuk a körülményekről: 

A verseny helyszínét a Punta Ala-i kemping biztosította, ami helyszín szempontjából gyönyörű és tágas volt, a hajók a homokos tengerparton voltak - több gyereknek ez bakancslistás volt - de sajnos egy ilyen rangú verseny lebonyolítására alkalmatlan volt - főleg úgy, hogy az uralkodó szelek kintről, a víz felől érkeznek. 

A négy napos verseny első két napján gyönyörű napsütés, tenger felől fújó 20-25 csomós szél volt, de mivel a parton végig hatalmas bukó hullámok voltak, így nem lehetett vízre szállni. Az első két nap az ifjúsági osztályoknak futam nélkül telt el. A következő napokra a meteorológia nem igazán volt biztató, így a rendezőségnek is sietni kellett, hogy érvényes versenyt tudjanak lebonyolítani. A 4-8 csomós nyugatias szélben végül 5 futamot tudtak megrendezni. 

Eredmények:  https://www.racingrulesofsailing.org/documents/7890/event

visyla

Eredményes útkeresés a Horvát szigetek között Előző

Eredményes útkeresés a Horvát szigetek között

Idén is jön a női vitorlázók eseménye, a Steering the Course Következő

Idén is jön a női vitorlázók eseménye, a Steering the Course