Siófok  22.7  •  8.2 kn       

Keszthely  17.9  •  7 kn       

Balatonfüred  22.4  •  3.5 kn       

Balatonboglár  22.8  •  8 kn       

Orfű  23  •  6 kn       

Velencei-tó  23.3  •  7.9 kn       

Tiszafüred  24  •  2.9 kn       

Mályi-tó  22.9  •  5.2 kn       

2024. május 26., vasárnap

Az erős hullámzás sem szegte kedvüket a fiataloknak

Az erős hullámzás sem szegte kedvüket a fiataloknak

Az olaszokon és a magyarokon kívül 4 hajó érkezett Litvániából.

A Riminiben megrendezett RS FEVA I. Olasz Nemzeti bajnokságon 77 hajó, 154 versenyző állt rajthoz. Az olaszokon és a magyarokon kívül 4 hajó érkezett Litvániából.
Két hajóegységgel érkeztünk a helyszínre, Ádám Dóra - Adamik Martin már egy összeszokott páros, kiváló itthoni eredményekkel, a másik hajóban Berend Barna - Semegi-Nyulas Csaba ebben az évben kezdte meg a közös felkészülését.
3 nappal a versenyt megelőzően érkeztünk a helyszínre és készültünk a megmérettetésre. Első edzésnapon közel 1,5-2 méteres hullámokat kaptunk, mely próbára tette a gyerekek gyomrát. Másnap már felkészültebben, némi gyógyszerrel kiegészítve szálltak vízre. Ez jó döntésnek bizonyult, észre sem vették a közel 4,5 órás edzést és a hullámokat. Az edzések ideje alatt mindenféle időjárás volt, de főként kedvezőtlen.

A rendezőkkel együtt folyamatosan figyeltük az időjárás-előrejelzést,  akkor úgy tűnt jön a felmelegedés és nagyon gyenge szél várható. Nem így történt, a felmelegedés megjött, ez jót tett a gyerekek lelkének, már nem kellett folyamatosan fázni. Megjött a szél is mely remek versenyzést biztosított, az átlag szelünk a 3 napban nem csökkent 15-17 csomó alá, így tökéletesre sikerült  Verseny első két napján két csoportban (kék, sárga) versenyeztek a gyerekek, az itt elért eredményeik alapján kerültek be vasárnap az arany és ezüst csoportba.
Ádám Dóra, Adamik Martin - Arany csoport, Berend Barna, Semegi-Nyulas Csaba - Ezüst csoport.
Mindkét csapatunk kiválóan és a vártnál jobban teljesített. Számunkra meglepő volt milyen erős az Olasz RS FEVA mezőny. Versenyzőink komoly teljesítményt nyújtottak és egy újabb nagy fejlődésen mentek keresztül, mely jó alapja lesz a hazai versenyeknek.  

És végül eredményeink:
Arany csoportban Ádám Dóra és Adamik Martin a 28. helyen, míg az Ezüst csoportban Berend Barna, Semegi-Nyulas Csaba a 14. helyen végzett. 
Edző: Kocsis Gergő Boldizsár

Forrás: VAGBUND SPORT - Fonyód

Nacra 15 EB: Két magyar páros is aranycsoportban zárt! Előző

Nacra 15 EB: Két magyar páros is aranycsoportban zárt!

Eredményes útkeresés a Horvát szigetek között Következő

Eredményes útkeresés a Horvát szigetek között