Siófok  16.6  •  0.2 kn       

Keszthely  12.9  •  0 kn       

Balatonfüred  16.3  •  3.5 kn       

Balatonboglár  16.6  •  1.5 kn       

Orfű  15  •  4 kn       

Velencei-tó  15.6  •  2.3 kn       

Tiszafüred  15.7  •  1.2 kn       

Mályi-tó  16  •  4.3 kn       

2024. május 05., vasárnap

Magyar rajt - cél győzelem az SSL Gold Cup negyeddöntőjének első napján

Magyar rajt - cél győzelem az SSL Gold Cup negyeddöntőjének első napján

Az SSL Gold Cup, a csapat világbajnokságnak tekinthető verseny negyeddöntőinek első napján szinte balatoni körülmények fogadták a mezőnyt: hullámmentes víz, 5-7 csomós forgolódó, foltos szél.

Több mint hétszáz méteres előnnyel nyertek a Sámánok.

Az SSL Gold Cup, a csapat világbajnokságnak tekinthető verseny negyeddöntőinek első napján szinte balatoni körülmények fogadták a mezőnyt: hullámmentes víz, 5-7 csomós forgolódó, foltos szél. De nem emiatt győztek elsősorban a Sámánok. A fantasztikus rajttal kezdődött minden: a magyar hajó volt az egyetlen, amelynek időben és a körülményekhez képest teljes sebességgel sikerült áthaladnia a rajtvonalon. Rövid backbordos szakasz után jobbra fordulva biztosították a mezőnyt, az első cirkáló szakasz közepén 400 méteres volt az előnyük. Lehetett lógni, a magyar hajóból közvetített belső kamerás élő képen csak a cipőtalpak látszottak... A kifogástalan manővereken látszott, hogy ez már a csapat kilencedik futama volt Las Palmasban, minden gördülékenyen ment, a hajón belüli kommunikáció is példaszerű volt. Majdnem két perc előny a felső bójánál, kifogástalan genakker manőver. A pálya jobb oldalára kihalzolva indítottak, majd tartották a hátrébb lévőket, a szakasz közepén 350 méteres volt az előnyük. A lenti kapunál a magyarok után egy perccel jött Chile, 2.04-gyel Hollandia, 2.56-tal Németország. Az utolsó cirkálószakaszban a mezőny és a bója közt, a szélfordulókra figyelve növelte előnyét a magyar hajó. Az utolsó bójánál már 2 perc 56 másodperccel vezettünk a második chilei team előtt... A befutó hátszélben már zsákban volt a futam győzelem, a középső szakaszon és a célban például több mint 700 méteres előnyünk volt, az már meglehetősen tekintélyes ezen a viszonylag rövid pályán. A célban 3.08-cal jöttek utánunk a második helyen a hollandok, 4.42-vel a chileiek, 5.08-cal a németek.

Ismét cserék történtek a Sámánoknál: a negyeddöntő futamaira a csörlőnél Takácsy Levente váltotta Németh Domonkost, Tomai Balázs lett a floater Huber Lél helyett.

Pontosság, önbizalom, csapatmunka: a Sámánok mai teljesítménye a legmerészebb álmainkat is valóra válthatja.

A Sámánok futamai a negyeddöntőben Németország, Hollandia és Chile
csapatai ellen élőben követhetők itt:
https://www.youtube.com/@Starsailors

November 28.  13.00 (14.00 magyar idő szerint)

November 29.  14.15 (15.15)

November 30.  10.30 (11.30)

Teljes eredménylista: https://ssl-goldcup.com/results/

Visy László Oszi

Továbbjutott a negyeddöntőbe a Magyar csapat az SSL Gold Cup - on! Előző

Továbbjutott a negyeddöntőbe a Magyar csapat az SSL Gold Cup - on!

Újabb Magyar győzelem az SSL Gold Cup - on! Következő

Újabb Magyar győzelem az SSL Gold Cup - on!