Siófok  9.4  •  6.4 kn       

Keszthely  7.9  •  10 kn       

Balatonfüred  9.1  •  8.7 kn       

Balatonboglár  8.9  •  7.6 kn       

Orfű  10  •  9 kn       

Velencei-tó  11  •  4.9 kn       

Tiszafüred  11.2  •  11.3 kn       

Mályi-tó  10.7  •  8.6 kn       

2024. április 23., kedd

A Kis Szölgyémi - Juhász páros U17 kategóriában ezüstérmes lett a 29er EB - n!

A Kis Szölgyémi - Juhász páros U17 kategóriában ezüstérmes lett a 29er EB - n!

A csütörtöki szél nélküli nap után pénteken négy, és a zárónapon, szombaton, augusztus 19-én is négy döntő futamot rendeztek Saltsjöbadenben, a Svéd Királyi Yacht Club által rendezett 29er Európa-bajnokságon.

A csütörtöki szél nélküli nap után pénteken négy, és a zárónapon, szombaton, augusztus 19-én is négy döntő futamot rendeztek Saltsjöbadenben, a Svéd Királyi Yacht Club által rendezett 29er Európa-bajnokságon. A szél mindkét napon hozta szokásos formáját: csíkos volt és forgott, kifejezetten nehéz volt megtalálni a jó irányokat a szigetek közti, a gyakorlatilag hullám-, és áramlásmentes pályán.

A kvalifikációs futamok után a Tóth-Borda páros a 9. volt, a Kis-Szölgyémi – Juhász kettős 5., egyben U 17-ben a vezető helyen álltak. A pénteki négy döntő futam után a Tóth-Borda páros feljött a harmadik helyre, Kis-Szölgyémiék a 12. helyen álltak, úgy, hogy U17-ben harmadikok voltak. Maradt tehát izgalom a zárónapra.

A Kis-Szölgyémi-Juhász páros záró napi futameredményei: 30., 8., 8., 16.

Ezzel Kis-Szölgyémi Soma és Juhász Sámuel (Kereked) U17 Európa-bajnoki ezüstérmesek lettek, az abszolútban a 8. helyen végeztek! Talán az utolsó napon voltak a legtrükkösebbek a körülmények, ráadásul a leggyengébb a szél, a két nyolcadik helyük nagy siker.

Tóth Attila és Borda Levente (Spartacus) a szombati futamokban a 24., 26., 7., 18. helyeken futottak be. Végig nagyon szépen vitorláztak a héten, a hatodik hely az abszolútban, az erős mezőnyben remek eredmény.

Rajtuk kívül még az arany csoportban versenyzett Fehér Boróka és Fehér Szonja (Kereked), a 62 lány versenyző közül a hatodik helyet szerezték meg, abszolútban huszonkettedikek lettek. Csekovszky Mór és Pais-Hank Olivér (Spartacus) 30. lett az arany csoportban.

Ezüst csoportos a Juhász Emília – Lacza Boróka kettős (Kereked), ötvenedikek lettek. Bronz csoportos Lange Péter és Lange Richárd,a 102. helyen végeztek. A smaragd csoportban vitorlázott Feith Máté és Szaplonczay Balázs (CVEK, U17-es páros) – végül a 154. helyen zártak.

Eredmények: http://filedn.com/lp10qwAOmmwFb3gmBWF0wyf/29er/Euro2023/29erEuro2023Finals.htm

Kép: Sailing Pics

Visy László Oszi

Érdi Mári és Vadnai Jonatán továbbra is kvótaszerző helyen Előző

Érdi Mári és Vadnai Jonatán továbbra is kvótaszerző helyen

Érdi Mári ILCA 6 Világbajnok! Következő

Érdi Mári ILCA 6 Világbajnok!