Siófok  12.2  •  4.8 kn       

Keszthely  13.9  •  7 kn       

Balatonfüred  11.9  •  8.7 kn       

Balatonboglár  12.3  •  3.3 kn       

Orfű  13  •  3 kn       

Velencei-tó  13.8  •  4.9 kn       

Tiszafüred  12.3  •  3.5 kn       

Mályi-tó  14  •  7.3 kn       

2024. április 19., péntek

Magyar sikerrel véget ért az ILCA EB és nyílt Európa Kupa Hyéres - ben

Magyar sikerrel véget ért az ILCA EB és nyílt Európa Kupa Hyéres - ben

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Túlzás nélkül gyönyörű siker mindkét eredmény, olimpiai hajóosztályban, egy sikeres szezon után.

Vadnai Jonatán negyedik, Érdi Mári nyolcadik lett!

Túlzás nélkül gyönyörű siker mindkét eredmény, olimpiai hajóosztályban, egy sikeres szezon után. Közhely, de igaz: a végletekig kiegyensúlyozott olimpiai mezőnyökben az első 10-12 hajó gyakorlatilag egy szinten van, a pillanatnyi diszpozíció és szerencse dönthet a dobogós helyekről.Vadnai Benjamin az európai sorrendben 20. lett.

November 16-tól hat napon át csatáztak legjobb lasereseink, ebből az első három napon a kvalifikációs futamokra került sor. Ezekről korábbi cikkünkben számoltunk be.

Szombattól hétfőig pedig már a döntők következtek, mindhárom magyar induló – Érdi Mári, Vadnai Benjamin és Vadnai Jonatán – az arany csoport elejében küzdött.

Ami a döntő futamok szélviszonyait illeti, eléggé vegyes volt a kép. Az EB negyedik napján – a döntő szakasz indulásakor – instabil volt az időjárási helyzet, a rajtok előtt és futamok közben is folyamatosan módosította a pályát a rendezőség. Sok volt az elrontott rajt, az általános visszahívás, ezzel elment az idő. Végül a hölgyeknek, az olimpiai ILCA 6 hajóosztálynak egyetlen, a férfiaknak, az olimpiai ILCA 7 hajóosztálynak két futamot sikerült megrendezni. A nap végén Vadnai Jonatán az európai sorrend második, Érdi Mári a hatodik helyén várhatta a másnapi folytatást. Az ötödik napon hűvös, de napos időben minden osztálynak három futamra került sor. A 8-12 csomós szél lukas volt, forgott, meglehetősen idegtépő és fárasztó nap volt, át is rendeződött az élmezőny. A legjobb magyarok maradtak elöl, Vadnai Jonatán az európai negyedik helyen, Érdi Mári tizedikként várta a hétfőt, az Európa-bajnokság zárónapját. Amelyen végül is egy futamra került sor, valószínűleg nem túl egyértelmű szélviszonyok között (napi hírt még nem raktak fel a rendezők), a trackingen az látszott, hogy a rajtig három órát várakoztak a vízen a hajók.

Az utolsó napon Jonatán nagy küzdelem után 12. lett, de megőrizte előző napi pozícióját, a negyedik helyet. Érdi Mári előrelépett, bravúrosan, az utolsó futamban harmadik lett, ezzel állította be a végeredményt, a nyolcadik helyet.

Az ILCA 7 férfi olimpiai kategóriában 169 versenyző indult, a női olimpiai egyszemélyes dingiben, az ILCA 6 osztályban 109-en versenyeztek.

Az ILCA 7 Európa-bajnoka a görög Pavlos Kontides lett, a hat döntő futamban háromszor végzett dobogós helyen. Az ILCA6 női osztály Európa-bajnoki aranyérmét pedig a lengyel Agata Barwinska vihette haza.

Amint érkeznek friss hírek és fotók, a cikket frissítjük!

Eredménylisták

visyla

ILCA Európa-Bajnokság Hyéres: Mindhárom Magyar hajó az aranycsoportban Előző

ILCA Európa-Bajnokság Hyéres: Mindhárom Magyar hajó az aranycsoportban

Eb-nyolcadik hely Franciaországban Következő

Eb-nyolcadik hely Franciaországban