Siófok  16.6  •  5.7 kn       

Keszthely  14.9  •  8 kn       

Balatonfüred  16.3  •  4.4 kn       

Balatonboglár  16.6  •  8.3 kn       

Orfű  16  •  4 kn       

Velencei-tó  14.6  •  8.4 kn       

Tiszafüred  14.4  •  3.6 kn       

Mályi-tó  14.5  •  5.3 kn       

2024. április 26., péntek

Kezdődik az ILCA Európa-bajnokság Hyeres - ben

Kezdődik az ILCA Európa-bajnokság Hyeres - ben

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A helyszínen már zajlik a nevezés és a felmérés, az első futamra november 16-án szerdán kerül sor.

Éremesélyes magyaroknak szoríthatunk.

A helyszínen már zajlik a nevezés és a felmérés, az első futamra november 16-án szerdán kerül sor.

Érdi Mári, Vadnai Benjamin, Vadnai Jonatán egy fárasztó, de sikeres szezon után várhatják az idei év utolsó, magyar szempontból fontos világversenyét. Mindhárman ott vannak a hajóosztály hihetetlenül szoros élmezőnyében, ott, ahol a pillanatnyi forma, esetleg a szerencse dönthet győzelemről, vagy valamelyik dobogós helyről.

Az ILCA 6 olimpiai női egyszemélyes hajóosztály idei, texasi világbajnokságán Érdi Mári minden idők legjobb magyar női eredményével lett ötödik. Vezetett is a versenyben, hajszállal maradt le a dobogóról. Ugyancsak történelmi sikert ért el Vadnai Jonatán az olimpiai ILCA 7 májusi, mexikói világbajnokságán: kilencedik lett, még soha magyar laseres nem végzett ilyen jó helyen világbajnokságon. Vadnai Benjamin Mexikóban vírusfertőzéssel küzdött, azóta szerencsére semmi nem hátráltatta a felkészülését. Elmondható tehát, hogy mindhárman esélyesek akár a legjobb helyezésekre is, van tehát kiknek drukkolnunk ezen a héten.

A verseny egyáltalán nem ígérkezik könnyűnek. A mezőny, ezt aztán mondani sem kell, erős. ILCA 7 hajóosztályban itt van az aktuális világbajnok, a francia Jean Baptiste Bernaz, a tavalyi Európa-bajnok brit Michael Beckett és az olimpiai bajnok ausztrál Matthew Wearn. Az ILCA 6 mezőnyben itt a sokszoros világbajnok és olimpiai bajnok holland Marit Bouwmeester, a tavalyi Európa-bajnok lengyel Agata Berwinska és még sokan mások.

A hét időjárás előrejelzése is izgalmas: szerdán, az első versenynapon napos idő várható, 12-20 csomós északnyugati széllel, majd jön egy kifejezetten gyenge szeles nap, péntekre és szombatra nagyon erős északnyugatit jeleztek előre, szombaton akár a 30 csomót is elérhetik a széllökések. Vasárnapra és hétfőre megnyugszik az időjárás, marad az északnyugati, de mindkét nap 20 csomó alatt marad a várható szélsebesség.

Selejtező és döntő futamokat terveznek, éremfutam nem lesz. A díjkiosztót november 21-én hétfőn délutánra tervezik.

Vadnai Benjamint értük el a magyar résztvevők közül: "Hétfőn másfél órát tudtunk edzeni Jonatánnal, már az éles cuccal, minden rendben. Néhány rövid futamot rendeztek a vízen lévőknek. 15 csomós keleti fújt, nagy hullámokkal. Holnap lesz a felmérésünk, ma nagyon nagy volt a sor, inkább kimentünk a vízre. Holnap, azaz kedden pihenőnapot tartunk a szerdai kezdés előtt. Nagyon sokan leszünk, 3-4 csoportban, majdnem kétszázan... Holnap lesz egy nagy eligazítás is a meteorológusunktól, frontok kavarognak, izgalmas lesz az időjárási helyzet. Ami biztos: szeles, hűvös Európa-bajnokságra számítunk, tegnap is már öt fokkal csökkent a nappali hőmérséklet, elő kell majd venni a vastagabb békákat. Ami a lényeg: mind a hárman jól vagyunk - Érdi Márit is láttuk, közel lakunk egymáshoz, kocsival öt percre innen - és nagyon várjuk a versenyt!" 

A verseny weboldala: https://2022-senior.eurilca-europeans.org/

A verseny youtube csatornája: https://www.youtube.com/eurilcachannel

visyla

Magyar győzelem a Melges24 European Sailing Series versenysorozatban Előző

Magyar győzelem a Melges24 European Sailing Series versenysorozatban

FINNesek kaladjai Görögországban Következő

FINNesek kaladjai Görögországban