Siófok  17.9  •  3 kn       

Keszthely  15.9  •  11 kn       

Balatonfüred  16.9  •  4.2 kn       

Balatonboglár  16.1  •  7.5 kn       

Orfű  19  •  7 kn       

Velencei-tó  20.3  •  5.3 kn       

Tiszafüred  24.9  •  6.5 kn       

Mályi-tó  21.4  •  3.5 kn       

2023. szeptember 23., szombat

Véget ért az ILCA4 Junior VB Vilamourában

Véget ért az ILCA4 Junior VB Vilamourában

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

43 nemzet 272 fiú és 154 lány versenyzője küzdött a helyezésekért.

Molnár Lilla (MVM SE) az arany csoportban 68. lett minden idők legnagyobb laseres eseményén: 43 nemzet 272 fiú és 154 lány versenyzője küzdött a helyezésekért.

A Portugália déli részén fekvő, jó szeleiről ismert vitorlásközpont a világbajnokság elején méltó volt hírnevéhez: az első három napon, a selejtező futamok alatt végig kifejezetten jó délnyugati termikus szél fújt, az első nap 20-25 csomóval, de később sem csökkent 15-18 csomó alá. Ahogy egyre nagyobb lett a hőség, a szárazföld és a tenger közti hőmérsékletkülönbség egyre jobban lecsökkent, nem voltak meg a feltételei a termikus szél kialakulásának, így a döntő futamokra szánt három napból kettő futam nélkül, parti várakozással telt. Egyetlen napon tudtak három döntő futamot megrendezni meglehetősen kavargó szélben, nem volt két olyan cirkálószakasz, amiben azonos lett volna a minta. Az öt hajóból álló magyar csapat teljesítményét Csomai József csapatvezető edző értékelte:

"A lányok azt az eredményt hozták, amit vártam. Molnár Lilla tavaly az Európa-bajnokságon nem került az arany csoportba, idén a legjobbak közé kerülés volt a cél, ez teljesült. Jól vitorlázott, különösen az erős szélben, ez az ő igazi világa. Klubtársa, Kátai Boglárka kezdő, nála a tapasztalatszerzés volt a cél, erre a nagy mezőny minden lehetőséget megadott. A BYC-es fiúktól kicsivel többet vártam. Demjén Olivér, Lackó Dávid a tudása alapján előrébb végezhetett volna. Az erős szélben jól kezdtek, de a végére valahogy elfogyott a lendület."

Az augusztus 20-ig tartó világbajnokságon kettős olasz siker született: a lányoknál Ginevra Caracciolo, a fiúknál Nicoló Cassitta vihette haza az aranyat. A magyar csapat tagjai közül Molnár Lilla 68., Kátai Boglárka 144., Demjén Olivér 98., Lackó Dávid 123., Szokody Vincent 210. lett.

Végeredmény

Kép: Joao Costa Ferreira

visyla

Két bronzérmet hozott haza a Pöff SE a Nacra 15 VB - ről Előző

Két bronzérmet hozott haza a Pöff SE a Nacra 15 VB - ről

470: Francia győzelemmel zárult a Juniorok VB - je Következő

470: Francia győzelemmel zárult a Juniorok VB - je