Siófok  12.2  •  9 kn       

Keszthely  14.9  •  6 kn       

Balatonfüred  11.9  •  1.7 kn       

Balatonboglár  12.7  •  7.8 kn       

Orfű  15  •  5 kn       

Velencei-tó  15.6  •  8.8 kn       

Tiszafüred  14.7  •  4.1 kn       

Mályi-tó  14  •  5.4 kn       

2024. április 26., péntek

A Helly Hansen a Vendée Globe hivatalos ruházati szponzora

A Helly Hansen a Vendée Globe hivatalos ruházati szponzora

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A Vendée Globe, versenyről versenyre egyre több sportolót vonz az élet minden területéről.

A világ vezető vitorlás márkája, a Helly Hansen a hivatalos ruházati szponzora a világ legnagyobb szóló vitorlásversenyének, a Vendée Globe-nak és két selejtező futamának, a Vendée Arctique - Les Sables d'Olonne és a New York Vendée - Les Sables d'Olonne versenyének is. Ez azért is hatalmas megtiszteltetés, hiszen a mai napig ez a világ legnagyobb szóló vitorlásversenye, ahol megállás, kikötés és segítség nélkül haladnak a hajók.

A Vendée Globe, versenyről versenyre egyre több sportolót vonz az élet minden területéről. A következő, 2024. november 10-én induló megmérettetés mezőnye pedig várhatóan részvételi rekordokat döntöget majd, amihez az is hozzájárul, hogy a legutóbbi futam sikere tovább erősítette a verseny vonzerejét a nagyközönség és a versenyzők körében egyaránt.

A Vendée Globe a tengerek Everestjeként ismert, és a legnagyobb kihívást jelentő világkörüli verseny a profi szólóvitorlázók számára. A kvalifikációt egy kötött pálya során kellett megszerezniük az indulóknak, amely a 2022. június 12-én Les Sables d'Olonne-ból rajtoló Vendée Arctique-vel kezdődött. Néhány nappal azután, hogy az első skipperek áthaladtak a Vendée Arctique célvonalán, Alain Leboeuf, a SAEM Vendée és a Vendée Department elnöke örömmel jelentette be, hogy a Helly Hansen a Vendée Globe 2024, valamint a Vendée Arctique 2022 és a New York Vendée 2024, a Vendée Globe 2024 első és utolsó kvalifikációs versenyének hivatalos ruházati szponzora lett.

A professzionális öltözetek szükségességét már a kvalifikációs futam is bizonyította, hiszen a résztvevőknek már itt rendkívül viszontagságos időjárási viszonyokkal kellett szembenézniük, amikor átszelték Izland kapuját, amely egyben a Vendée Arctique 2. szakaszának célvonala.

A Helly Hansenről

A Helly Hansen márkát 1877-ben, a norvégiai Moss-ban alapították, és azóta segíti azokat, akiknek munkájuk vagy kalandjaik során az elemekkel kell megküzdeniük. A ruházatokat a skandináv dizájnnak és a legszélsőségesebb időjárási viszontagságoknak megfelelően tervezték, hogy magabiztosságot nyújtsanak a profiknak, amikor munkájuk során szembeszállnak a természet erejével.

A vállalat készítette el az első vízhatlan anyagot a világon, 140 évvel ezelőtt, amelyet az 1960-as években az első Propile™ fleece középső réteg követett. Az 1970-es években bemutatta az első LIFA® Stay Dry technológiával készült technikai aláöltözetet, napjainkban pedig a díjnyertes H2Flow hőmérséklet-szabályozó technológiával rukkolt elő.

A Helly Hansen vezető a technikai vitorlásruhák és síöltözetek forgalmazásában, éppúgy, mint a prémium munkaruházat terén.  A márka síöltözeteit a világ kétszáznál is több síterepén dolgozó több mint 55 000 hivatásos szakember viseli, illetve válogatott versenyzők, olimpikonok, hegymászók és kifinomult ízlésű kirándulók kedvelt viselete is. A Helly Hansen felsőruházatai, aláöltözetei, sportruházati termékei és cipői jelenleg a világ több mint 40 országában kaphatók. Ha többet szeretne megtudni a Helly Hansen legújabb kollekcióiról, látogasson el a www.hellyhansen.com oldalra.

Majthényi Szabolcs és Domokos András megnyerte a Kieler Wochét Előző

Majthényi Szabolcs és Domokos András megnyerte a Kieler Wochét

Elrajtolt az RS Feva Európa Kupa, Kutassy Áron Memorial Cup Következő

Elrajtolt az RS Feva Európa Kupa, Kutassy Áron Memorial Cup