Siófok  7.7  •  1.7 kn       

Keszthely  5.9  •  2 kn       

Balatonfüred  7.4  •  3.5 kn       

Balatonboglár  7.8  •  2.5 kn       

Orfű  •  3 kn       

Velencei-tó  3.5  •  1.2 kn       

Tiszafüred  4.2  •  2 kn       

Mályi-tó  5.9  •  2.1 kn       

2024. április 26., péntek

Demjén Olivér futamot nyert az ILCA 4 Junior EurópaBajnokságon

Demjén Olivér futamot nyert az ILCA 4 Junior EurópaBajnokságon

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A balatonfüredi BYC két fős fiú csapatot küldött a kontinensbajnokságra, a selejtezők után Demjén Olivér az arany, Lackó Dávid az ezüst csoportban folytatja a küzdelmeket.

Még két versenynap van hátra a lengyelországi Dziwnowban rendezett junior kontinensbajnokságon, eredményhirdetés június 25-én.

A balatonfüredi BYC két fős fiú csapatot küldött a kontinensbajnokságra, a selejtezők után Demjén Olivér az arany, Lackó Dávid az ezüst csoportban folytatja a küzdelmeket. KIsebbfajta szenzációval ért fel, hogy Demjén Olivér az ötödik futamot megnyerte a 210 hajóból álló mezőnyben, ezzel biztosította helyét a legjobbak között. 

"Ezzel teljesült a célom, ami ezúttal az arany csoportba kerülés volt" - mondta Olivér, miután elértük telefonon. "Dziwnow a Balti tenger partján, egy folyótorkolatban fekszik, a pályát a nyílt tengeren rakják ki. Erős szeles helyként tartják számon, idén nekünk azonban csak termikus, 5-8 csomó közötti szelek fújtak, ez általában délután jön meg, így sokszor későn értünk csak partra, volt hogy este nyolc órakor. Az első nap egyáltalán nem volt szél, aztán három illetve két-két futamot rendeztek naponta, most hét futamnál tartunk, a kiírás szerint még öt van hátra. Megmondom őszintén, a verseny elején nem nagyon jöttek a lapok. Aztán az ötödik futamra valahogy úgy éreztem, minden lelki teher elszállt rólam. Csináltam egy hajszálpontos leerajtot, és steuerbordon lekereszteztem a mezőnyt. Ötödikként vettem az első bóját, de a hátszél után a kapunál már első voltam. Onnan meg már csak növeltem az előnyt a befutóig. Teljesen felszabadultan tudtam vitorlázni. Ezt az érzést szeretném megőrizni a hátralévő futamokra, hiszen a célom, az aranycsoport, már teljesült, nincs miért izgulnom. A szél várhatóan hasonló lesz a hátralévő versenynapokon is, mint eddig, már elég jól kiismertem."

Mit lehet ehhez hozzátenni? Jó szelet, fürediek!

Eredmények

Az arany csoport futamainak nyomkövetése

visyla

Kép: Thom Touw

A 2024-es Vendée Globe - ra készülő Weöres Szabolcs feladni kényszerült a Vendée Artique - ot Előző

A 2024-es Vendée Globe - ra készülő Weöres Szabolcs feladni kényszerült a Vendée Artique - ot

Majthényi Szabolcs és Domokos András megnyerte a Kieler Wochét Következő

Majthényi Szabolcs és Domokos András megnyerte a Kieler Wochét