Siófok  3.9  •  7.6 kn       

Keszthely  3.9  •  3 kn       

Balatonfüred  3.5  •  6.1 kn       

Balatonboglár  3.9  •  7 kn       

Orfű  •  5 kn       

Velencei-tó  4.3  •  7.8 kn       

Tiszafüred  •  5.4 kn       

Mályi-tó  4.4  •  4 kn       

2022. december 08., csütörtök

Vadnai Jonatán 9. lett az Olimpiai ILCA7 Világbajnokságon

Vadnai Jonatán 9. lett az Olimpiai ILCA7 Világbajnokságon

Május 28-án, szombaton a mexikói Vallartában végetért az olimpiai férfi Laser osztály világbajnoksága.

Jean-Baptiste Bernaz (FRA) az ILCA7 világbajnok, Vadnai Benjamin 26. lett.

Május 28-án, szombaton a mexikói Vallartában végetért az olimpiai férfi Laser osztály világbajnoksága. A 126 induló hat selejtező és hat döntő futamban küzdött meg a helyezésekért a helyre jellemző délnyugati termikus szelekben. Egyedül az utolsó előtti napon alakult ki nehezen az alkalmas időjárás, a futamokat végülis a tipikusnál gyengébb, forgolódó szélben rendezték meg.

Jean-Baptiste Bernaz (FRA) lett az ILCA7 világbajnok, jelentős előnnyel, szinte végig az első helyen állva - úgy, hogy az utolsó előtti futamban még egy fekete zászlós kizárást is sikerült begyűjtenie. Az ezüstérmes a ciprusi Pavlos Kontides, a bronzérmes a horvát Filip Jurisic lett.

Vadnai Jonatán helye " a top tízben" egy olimpiai osztály világbajnokságán több mint figyelemre méltó, remek teljesítmény. Azzal együtt, hogy a verseny végefelé nem tudta újra hozni a selejtező futamokban mutatott egyenletes, magabiztos vitorlázását, az elért eredmény ILCA7 kategóriában az eddigi legjobb magyar eredmény. Az - egyébként nagyon sűrű, kiegyensúlyozott - élmezőny egyik legfiatalabbja, van még rengeteg lehetősége fejlődnie a párizsi olimpiáig. Vadnai Benjamin sajnos megkapott egy, a mezőnyben terjedő vírusfertőzést (többen emiatt futamot is kényszerültek feladni), bár Benji minden futamán végigment, nem volt fizikailag teljesen rendben.

Eredmények

Kép: John Pounder

visyla

Patrik Pollak nyerte a Balatonföldvári Raceboard VB - t Előző

Patrik Pollak nyerte a Balatonföldvári Raceboard VB - t

Érdi Mári - Nem tettem le az olimpiai éremről Következő

Érdi Mári - Nem tettem le az olimpiai éremről