Siófok  21.9  •  13 kn       

Keszthely  23.9  •  10 kn       

Balatonfüred  21.5  •  12.2 kn       

Balatonboglár  21.9  •  13 kn       

Orfű  23  •  13 kn       

Velencei-tó  20.4  •  9.9 kn       

Tiszafüred  21.7  •  12.3 kn       

Mályi-tó  17.9  •  3.3 kn       

2024. április 15., hétfő

Bite Pál a 11. helyen végzett a Gardán

Bite Pál a 11. helyen végzett a Gardán

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Jó teljesítményét mutatja, hogy az arany csoportban is tudott futamot nyerni, valamint egy 3. helyet is begyűjtött.

Guinness rekord-versenyen, a világ legnépesebb mezőnyében, több mint 900 ifjúsági induló közül Bite Palkó (Balatoni YC) a 11. lett, ezzel megverte a mezőny több mint 98%-át. Jó teljesítményét mutatja, hogy az arany csoportban is tudott futamot nyerni, valamint egy 3. helyet is begyűjtött.

35 nemzet, több mint 1000 versenyzője látogatott el Rivába, a hagyományos húsvéti 40. Gardameetingre. Két nehéz év után végre az eredeti elgondolás szerint, létszámkorlát és megszorítások nélkül versenyezhettek a gyerekek és vehettek részt ezen a fantasztikus fesztiválon.

Az ifjúsági és serdülő optimistesek külön mezőnyben szerepeltek, öt csoportba sorolták a nagyobbakat, míg a kicsik együtt indultak. Magyarországról 10 egyesület 51 optimistese vett részt a versenyen.

A fantasztikus időjárásnak köszönhetően mind a tíz futamot sikerült megrendezni az ifi mezőnyben, a serdülőknél pedig mind a nyolcat. Végig délies szélben, Ora-ban rendezték a futamokat.

Jól szerepelt a magyar csapat, 10-en jutottak be a 188 fős aranycsoportba, vagyis a legjobb 20%-ba. Héder Bendek Barna (SVE) 21. lett, Koch Péter (FVE) 53., Pintér Kristóf Csaba (BYC) 65., Zarándy Martin István (SVE) 67., Pécsi Koppány Dániel (SÉP) 87., Gulyás Bálint (Balatoni YC) 95., Lackó Sára (BYC) 97., Petheő Panni (BYC) 98., Feith Máté (Balatoni YC) pedig a 144. helyen végzett.

Nagyon szép sikert ért el Gereben Barnabás (SVE) is, aki a serdülő mezőnyben lett 4. a 100 nevező közül.

A versenyt és a Nemzetek Kupáját is az ukrán Sviatoslav Madonich nyerte, a legjobb lány a szintén ukrán Alina Shapovalova lett, a serdülők között pedig az olasz Filippo Noto lett az aranyérmes. A legeredményesebb klub a házigazda Fraglia Vela Riva lett.

Eredmények:

https://www.racingrulesofsailing.org/documents/3803/event

Képek: Elena Giolai, Fraglia Vela Riva/Zerogradinord

Szöveg: Szalontai Bence

Érmeket hozott a Húsvéti nyúl Koperben Előző

Érmeket hozott a Húsvéti nyúl Koperben

Hyéres: Mindhárom Magyar Laseres az aranycsoportban Következő

Hyéres: Mindhárom Magyar Laseres az aranycsoportban