Siófok  20.5  •  4.6 kn       

Keszthely  17.9  •  4 kn       

Balatonfüred  19.5  •  4.8 kn       

Balatonboglár  18.1  •  3.9 kn       

Orfű  21  •  0 kn       

Velencei-tó  21.1  •  4.4 kn       

Tiszafüred  18.9  •  7.3 kn       

Mályi-tó  20.3  •  5.1 kn       

2023. szeptember 25., hétfő

Izgalmas évkezdés 49 - er FX - ben

Izgalmas évkezdés 49 - er FX - ben

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

49er FX-ben, 10 nemzet 20 hajója állt rajthoz. A jó szélnek és a határozott rendezésnek is köszönhetően 4 nap alatt -napi három futam mellett -, könnyedén lement mind a 12 tervezett futam.

Negyedik helyen zárta az olimpiai osztályoknak rendezett versenyt a Szabó Roni Oszkár - Csébfalvi András páros a második Portugal Grand Prix-n.

49er FX-ben, 10 nemzet 20 hajója állt rajthoz. A jó szélnek és a határozott rendezésnek is köszönhetően 4 nap alatt -napi három futam mellett -, könnyedén lement mind a 12 tervezett futam. A verseny egészére 10-13 csomós szél volt a jellemző, de indultak futamok ennél kisebb és nagyobb szélben is.

A magyar páros erősségei közé tartoztak a magabiztos rajtok és a jó hajókezelés. Emelett az ideális állításoknak köszönhetően erősebb szélben a leggyorsabbak közé tartoztak, de már kisebb szélben is megvolt a tempójuk, ami azért nagy előrelépés, mert az óceáni hullámzásban nem könnyű jó sebességben tartani egy ilyen skiffet.

A fiúk sokat tréningeztek az elmúlt időben és most elégedettek az eredménnyel, ráadásul a riválisok és más nemzetek csapatvezetői is felfigyeltek a teljesítményükre, ami remélhetőleg megkönnyíti a párosnak a közös munkát más csapatokkal is.

Roni és Andris kicsit több, mint fél éve váltott 49er FX hajóosztályra, ahol rendkívül intenzív kezdés után idén télen összesen háromszor edzőtáboroztak Vilamourában a mostani versenyig, ahol már decemberben is részt vettek a Portugal Grand Prix első fordulóján, de azt a versenyt az első nap után egy sérülés miatt abba kellett hagyniuk.

A páros a következő tavaszi időszakban tervezi a nagyobb vitorlázatú 49er-be való átállást.

Eredmények:

https://vilamourasailing.sailti.com/en/default/races/race/text/4thPortugalGrandPrixRound2-en

Szöveg: Brencsán Dávid

Fotó: Joao Costa Ferreira Osga

DN jégvitorlás Világbajnokság: Hamrák Péter ezüstérmes! Előző

DN jégvitorlás Világbajnokság: Hamrák Péter ezüstérmes!

Vadnai Jonatán nyert a Horvát Laser Bajnokságon Következő

Vadnai Jonatán nyert a Horvát Laser Bajnokságon