Siófok  6.1  •  4.7 kn       

Keszthely  2.9  •  2 kn       

Balatonfüred  5.8  •  1.7 kn       

Balatonboglár  •  3.5 kn       

Orfű  •  2 kn       

Velencei-tó  3.9  •  9.1 kn       

Tiszafüred  4.8  •  5.3 kn       

Mályi-tó  5.9  •  3.4 kn       

2024. április 25., csütörtök

Véget ért a 32. Palamós Optimist Trophy

Véget ért a 32. Palamós Optimist Trophy

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A vasárnapi zárónapon két döntő futamot sikerült megrendezni gyenge délies, 3-5 csomós erősségű, csíkokban fújó szélben az arany, az ezüst és a bronz csoportnak, a smaragd és gyöngyház csoportbélieknek csak egy-egy futam fért a napba.

A legeredményesebb magyar versenyző, Héder Benedek Barna (Spartacus VE) az 520 hajóból álló mezőnyben a 14. helyen végzett.

A vasárnapi zárónapon két döntő futamot sikerült megrendezni gyenge délies, 3-5 csomós erősségű, csíkokban fújó szélben az arany, az ezüst és a bronz csoportnak, a smaragd és gyöngyház csoportbélieknek csak egy-egy futam fért a napba. A harminchét (!) magyar indulóból hatan  verekedték be magukat a legjobb 110 hajóból álló arany csoportba, közülük Héder Bendzsi ma 55. és 8. lett, ezzel a tegnapi fantasztikus összetett hatodik helyéről némiképp visszaesett. "Sajnos a mai első futamban eltaktikáztuk magunkat, a rossz oldali rajt után pedig nem sikerült megújulni. Kiszorultunk a pálya kevésbé fizető bal oldalára. A második döntő futamban a remek nyolcadik hely azt jelzi, Bendzsi egy kevésbé sikeres menet után is fel tud állni, össze tudja kapni magát, ami nagyon jó versenyzői tulajdonság."-értékelt Gyapjas Zsombor edző.

A többi aranycsoportos közül Bite Pál Előd (BYC 1912) 47. lett, Lackó Sára (BYC) 68. - ezzel a lányok sorrendjében a 16. helyen végzett. Bartos Betti (BYC) 77., Koch Péter (FVE) 87., Zarándy Martin (SVE) 107. lett.

A versenyben érződött a hazaiak fölénye, az első négy közé három spanyolnak is sikerült bekerülnie, a szoros versenyt végül Daniel Garcia De La Casa nyerte. És a 16. Nemzetek Kupáját is a spanyolok vihették haza, nagy fölénnyel, hiszen négy versenyzőjük végzett az első tízben.

Nem volt egyszerű verseny, de minden magyar résztvevő keményen helytállt az egyáltalán nem megszokott körülmények között, gratulálunk!

Teljes végleges eredménylistahttps://www.palamosoptimisttrophy.org/en/default/races/race-resultsall

Képek: Alfred Farre, Gémesi Jóka/Choco Cup 2022 

visyla

Hat Magyar Optimistes az arany csoportban Palamósban! Előző

Hat Magyar Optimistes az arany csoportban Palamósban!

Mindkét Magyar 420 - as az arany csoportban végzett San Remo - ban Következő

Mindkét Magyar 420 - as az arany csoportban végzett San Remo - ban