Siófok  16.6  •  17.3 kn       

Keszthely  16.9  •  13 kn       

Balatonfüred  16.3  •  13 kn       

Balatonboglár  16.4  •  14.3 kn       

Orfű  18  •  13 kn       

Velencei-tó  18.8  •  15 kn       

Tiszafüred  16.3  •  5.2 kn       

Mályi-tó  15.7  •  4.3 kn       

2024. május 28., kedd

Nagy Bendegúz Európa Kupa győztes!

Nagy Bendegúz Európa Kupa győztes!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Alig egy hét itthonlét és a Szenteste után máris pakoltak klubtársával, Demjén Olivérrel együtt és elutaztak a horvátországi Hvarba, a Laser hajóosztály (ILCA 4, 6, 7) Európa kupa sorozatának utolsó állomására, a 44. Újévi regattára

Az ománi ifjúsági világbajnokság után nem sok pihenőt engedélyezett magának a balatonfüredi BYC ifjú laserese, Nagy Bendegúz. Alig egy hét itthonlét és a Szenteste után máris pakoltak klubtársával, Demjén Olivérrel együtt és elutaztak a horvátországi Hvarba, a Laser hajóosztály (ILCA 4, 6, 7) Európa kupa sorozatának utolsó állomására, a 44. Újévi regattára. Bende a Laser Radialosok 26 hajóból álló mezőnyében küzdött, hét futamban; Olivérnek Laser 4.7-ben 32 ellenfele volt, itt hat futam alapján hirdettek végeredményt.

Bende rövid összefoglalót küldött a december 30-án véget ért Európa kupa döntőről:

25-én este érkeztünk a verseny helyszínére, majd másnap reggel hajószerelés és nevezés után kedvező 8-10 csomós keleties szélben két órát tudtunk edzeni.

Az első versenynapon enyhén felhős idő és észak-északnyugati szél fogadott minket, amiben két szuper futamot tudtak rendezni. Olivér jól kezdte a versenyt egy 2. és egy 7. futam eredménnyel indított. Én sajnos egy korai rajttal kezdtem, de utána egy magabiztos 2. helyet szereztem. A második napon felhős, front szerű időjárás volt ami sokszor megnehezítette a mezőny dolgát. Az ILCA 6,7 osztálynak két futamot sikerült rendezni míg az ILCA 4 második futamát radikális szélváltozás miatt érvénytelenítették. Olivér ezen a napon egy 1. hellyel alapozta meg előnyét. A harmadik nap erősödő észak- északkeleties, kezdetben 15 később 22 csomós szélben remek két futamot vitorláztunk. Olivér kiváló vitorlázással egy 1. és egy 3. hellyel folytatta a versenyt. Utolsó nap egy rövid vízi halasztás után kezdtük meg a futamot, mivel szélsőséges szélirány változások nehezítették meg a rendezők dolgát. Balcsapásos lee rajt után sikerült lekereszteznem a mezőnyt és a kiszámíthatatlan szélfordulók ellenére megnyertem a futamot. Az ILCA 4 versenyzői számára a rajt utáni óriási jobbos szélforduló megkavarta pozíciókat, de Olivérnek sikerült a 6. helyre felkúsznia magát, míg a konkurensek kieső futamot vitorláztak. A szélviszonyok sajnos nem tették lehetővé a további versenyzést. 

Olivér stabilan teljesítve megnyerte a versenyt, ezzel az összetett Európa Kupa 3. helyén végzett.

Jómagam ezt a fordulót a 7. helyen fejeztem be, amivel megnyertem az összetett Európa Kupát, 2019 után második alkalommal.”

A fiúk a december 30-i eredményhirdetés után időben értek haza a szilveszteri koccintásra. Volt mire!

visyla

Eredmények

Véget ért a World sailing Ifjúsági Világbajnokság Ománban Előző

Véget ért a World sailing Ifjúsági Világbajnokság Ománban

Héder Benedek Barna: Négyszázból ötödik! Következő

Héder Benedek Barna: Négyszázból ötödik!