Siófok  19.1  •  4.5 kn       

Keszthely  14.9  •  0 kn       

Balatonfüred  19.1  •  4.2 kn       

Balatonboglár  15.1  •  5.1 kn       

Orfű  17  •  4 kn       

Velencei-tó  18.1  •  6.6 kn       

Tiszafüred  17.2  •  7 kn       

Mályi-tó  19.1  •  4.4 kn       

2023. szeptember 28., csütörtök

Sikeresen szerepelt a Raffica a Bodeni - tókerülőn

Sikeresen szerepelt a Raffica a Bodeni - tókerülőn

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A 100 kilométeres pálya Lindautól Romanshornig és Konstanztól Überlingenig, majd vissza Lindauba vezet. A célvonal a Lindauer SC mólója és egy ahhoz egészen közel telepített bója között van, a limitidő 24 óra.

A RUND UM a legnagyobb vitorlás regatta a Bodeni -tavon, idén 71. alkalommal rendezte meg a Lindauer Segler Club. - a vitorlazzitthon.hu cikke

A 100 kilométeres pálya Lindautól Romanshornig és Konstanztól Überlingenig, majd vissza Lindauba vezet. A célvonal a Lindauer SC mólója és egy ahhoz egészen közel telepített bója között van, a limitidő 24 óra. A Raffica, az egytestű vitorlás a Bódeni-tókerülőn, a Rund Um-on 12:21 perc alatt futott be, így egytestű első helyezést és abszolút harmadik helyezést ért el Lindauban.

Általában 300 hajó indul el a versenyen és csaknem 2000 vitorlázó vesz részt a regattán. A verseny érdekessége, hogy az egységek nem a reggeli órákban, hanem hagyományosan pénteken este 19:30-kor rajtolnak, az idei esztendőben ugyanakkor nappali versenyé alakították át.

A 2020-as esztendőben a verseny 70 éves történetében először kellett törölni a Regattát a koronavírus okozta járványhelyzet miatt. A júniusra tervezett verseny esetleges őszre halasztását is megvitatták, de később ezt a verziót elutasították.

A Király Zsolt kormányozta Raffica 2019-ben az akkori, viszonylag kellemes időjárási körülmények között zajló Rund Um-on az első helyen végzett. Idén 5-6 csomós szélben rajtolt a több mint 200 egységgel induló mezőnyben. A szél folyamatosan gyengült, a hajók szélcsíkról szélcsíkra vitorláztak, egy kis élénkülést a kora délután és a napsütés hozott a délelőtti ködös idő után.

Végül a Raffica 12:21 perc alatt futott be, így egytestű első helyezést, abszolút harmadik helyezést ért el Lindauban.

Fotó: Török Brigi

Valóra vált álom - Fluck bence Tokiói Olimpiai élményei Előző

Valóra vált álom - Fluck bence Tokiói Olimpiai élményei

Nagyhajós versenyen indul Érdi Mária Következő

Nagyhajós versenyen indul Érdi Mária