Siófok  3.3  •  1.7 kn       

Keszthely  0.9  •  6 kn       

Balatonfüred  2.9  •  1.6 kn       

Balatonboglár  3.3  •  2.5 kn       

Orfű  •  5 kn       

Velencei-tó  2.5  •  1.1 kn       

Tiszafüred  1.5  •  9.2 kn       

Mályi-tó  1.8  •  5.9 kn       

2024. március 19., kedd

Kiváló magyar eredmény az I. nemzetközi bajnokságon Jacht 2020 hajóosztályban!

Kiváló magyar eredmény az I. nemzetközi bajnokságon Jacht 2020 hajóosztályban!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A kormányos Farkas Péter volt, a legénységet pedig Mohos Katalin és Somogyi Niki alkotta.

2021. szeptember 11. és 12. között vett részt a háromfős magyar csapat a Jacht 2020 osztály 1. Nemzetközi Bajnokságán Gdyniában. A kormányos Farkas Péter volt, a legénységet pedig Mohos Katalin és Somogyi Niki alkotta. Íme a beszámoló:

A verseny előtti napon egy edzésen vettünk részt, ahol megismerhettük a hajó felszereltségét és gyakorolhattuk annak vezetési technikáját. A Jacht 2020 típusú hajót a rendező egyesület biztosította a versenyzőknek, a teljes vitorlázattal együtt.

Az első nap gyenge szélben vitte ki a mezőnyt a rendezőség bízva abban, hogy felépül egy északi, észak-nyugati szél. Sajnos a közelgő front miatt csak egy futamot tudtak rendezni, ami igen nehéz körülmények között 50 perc alatt ment le. Ezt követte egy nagy vihar, amelyet kint a nyílt vízen kellett átvészelnünk, de a rendezőség tisztesen helyt állt és mindenkit kihúzott a partra.

Este vendégül láttak minket egy finom vacsorára, így közelebb kerülhettek a versenyzők egymáshoz és erősítettük a lengyel-magyar barátságot.

A vasárnapot reggel 9-kor kormányosi értekezlettel kezdtük, amelyen a versenyrendező Karolina elmondta, hogy a lehető legtöbb futamot szeretné rendezni délután 2-ig. A szél kegyes volt hozzánk és egy szépen felépülő dél-délnyugati szélben 8-14 kts-ban sikerült 5 futamot rendezni.

Hatalmas küzdés alakult ki a magyar és egy lengyel egység között, akik egymásnak adták az első és második helyeket. Az utolsó futamra hagyták a döntést. A szél felerősödött és a lengyel hajó egy szép rajt után már csak az előnyét növelte. A végére a lengyel hajó nyert és mi lettünk a második helyezettek 1 ponttal lemaradva.

Nagyon gratulálunk lengyel barátainknak és köszönjük, hogy részt vehettünk ezen az izgalmas, fordulatokban és szélfordulókban gazdag versenyen!”

A versenyeredmények alább találhatóak.

Fotó: Agnieszka Modelska 

Jacht_2020_eredmények.pdf

A Csillaghajó osztály köszöni jól van Előző

A Csillaghajó osztály köszöni jól van

Magyar siker Olaszországban Nacra 15 - ben Következő

Magyar siker Olaszországban Nacra 15 - ben