Siófok  3.9  •  8.1 kn       

Keszthely  1.9  •  3 kn       

Balatonfüred  3.5  •  8.7 kn       

Balatonboglár  3.6  •  7.2 kn       

Orfű  •  10 kn       

Velencei-tó  2.9  •  8.1 kn       

Tiszafüred  •  2.7 kn       

Mályi-tó  •  3.5 kn       

2024. április 19., péntek

Berecz Zsombor ezüstérmes pozícióban várhatja az éremfutamot!

Berecz Zsombor ezüstérmes pozícióban várhatja az éremfutamot!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A nap első futama a pihenőnap előtti forgatókönyv alapján zajlott a Finn osztályban, hiszen a 11-13 csomós szélben Berecz Zsombor a 13. helyen ért fel a kreuz végén a bójához

Remekül sikerült a pénteki nap Berecz Zsombornak, aki a 9. és a 10. futamban is negyedik helyen végzett, és a második helyen várhatja az éremfutamot, amire kedden reggel kerül majd sor az ötkarikás játékokon.

A nap első futama a pihenőnap előtti forgatókönyv alapján zajlott a Finn osztályban, hiszen a 11-13 csomós szélben Berecz Zsombor a 13. helyen ért fel a kreuz végén a bójához, de innen megint nagyot harcolva és folyamatosan lépkedve előre, előbb a hatodik, majd a negyedik helyen vitorlázva, végül megtartva ezt a pozícióját ért célba. Ami a vetélytársakat illeti: a brit Giles Scott újabb futamgyőzelmet aratott, a spanyol Cardona Mendez Joan pedig ötödik lett, ami azt jelentette, hogy a magyar vitorlázó újabb pontot faragott hátrányából a második helyen álló spanyollal szemben.

A verseny 10. futama aztán hatalmas taktikai csatát hozott. Az összetett első három helyezettje nagyon figyelt egymásra, de számunkra nagyon jó hír, hogy Berecz Zsombornak sikerült a legjobban a futam. Klasszisunk jól vitorlázott, végig a 4-5. helyen állt, míg a vetélytársak néhány pozícióval mögötte. Olyannyira, hogy Berecz Zsombor végül negyedik lett, a brit Scott „csak” hetedik, míg a spanyol Cardona a 8. helyen zárt. Azt már korábban is lehetett írni, hogy az éremfutam teljesen biztos Berecz Zsombor számára, az viszont óriási dolog, hogy végül 10 futam alapján a második helyen várja dupla szorzójú és mindent eldöntő medal race-t. A verseny 10. futamát egyébként az új-zélandi Junior nyerte, a kanadai Ramshaw lett a második és az argentin Olezza Bazan végzett a harmadik helyen.

A keddi éremfutamot a 28 pontos brit Giles Scott várja az élről, Berecz Zsombornak 37 pontja van a második helyen, míg a spanyol Cardona 39 ponttal a harmadik.

Berecz Zsombor formáját látva és akaraterejét ismerve kijelenthető, hogy nagyon közel áll ahhoz, hogy a magyar vitorlássport legfényesebb olimpiai érmét szerezze. De plusz terhet nem szabad a vállára tenni, jósolgatni pedig nem érdemes, így egy dolog maradt hátra: aki csak teheti szorítson kedden Berecz Zsombornak és kövesse a közvetítést.

Hajrá Zsombi!

Vadnai Benjamin tizennyolcadik lett az Olimpián Előző

Vadnai Benjamin tizennyolcadik lett az Olimpián

Berecz Zsombor Olimpiai ezüstérmes! Következő

Berecz Zsombor Olimpiai ezüstérmes!