Siófok  17.2  •  16.9 kn       

Keszthely  16.9  •  11 kn       

Balatonfüred  16.9  •  12.2 kn       

Balatonboglár  17.1  •  16.8 kn       

Orfű  19  •  12 kn       

Velencei-tó  19.2  •  14.2 kn       

Tiszafüred  17.2  •  5.6 kn       

Mályi-tó  16.4  •  4.4 kn       

2024. május 28., kedd

Berecz Zsombor: Újabb második hely!

Berecz Zsombor: Újabb második hely!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Az első futam után halasztás következett, természetesen a szél miatt, de a rendezők végül úgy döntöttek, hogy elrajtoltatják a mezőny és ez jó döntésnek bizonyult.

Nagyon közel volt a futamgyőzelemhez, de végül meg kellett elégednie a szintén tökéletes második hellyel Berecz Zsombornak a Finn hajóosztály második futamában a tokiói olimpián. Az első futam után halasztás következett, természetesen a szél miatt, de a rendezők végül úgy döntöttek, hogy elrajtoltatják a mezőny és ez jó döntésnek bizonyult.

Berecz Zsombor a hatodik helyen ért fel az első bójához és az első kör végéig ebben a pozícióban vitorlázott. Később a negyedik, majd a második helyre lépett előre, sőt a harmadik hátszél szakaszban még vezetett is. A befutóra fej-fej mellett érkezett a magyar vitorlázó, valamint török és spanyol riválisa és végül az első futamot is megnyerő Kaynar Alican „rúgta” be jobban a hajóját, így övé lett a futamgyőzelem. Berecz Zsombor mindössze 2 másodperccel a győztes mögött ért célba, őt pedig a spanyol Cardona Mendez Joan követte, újabb egy másodperc hátránnyal. Az olimpia honlapja alapján a rajnál 10 csomó volt a szél, és nagyjából ebben a tartományban is maradt a célig.

A Finn hajóosztály első napi két futama után a török Kaynar Alican az első, Berecz Zsombor ott van a második helyen, míg a spanyol Cardona Mendez Joan a harmadik.

Remekül kezdett Vadnai Benjamin! Előző

Remekül kezdett Vadnai Benjamin!

Szoros az élmezőny, Berecz Zsombor továbbra is második helyen áll! Következő

Szoros az élmezőny, Berecz Zsombor továbbra is második helyen áll!