Siófok  17.4  •  5.1 kn       

Keszthely  16.9  •  8 kn       

Balatonfüred  16.3  •  7.2 kn       

Balatonboglár  16.1  •  9.2 kn       

Orfű  18  •  7 kn       

Velencei-tó  19.3  •  5.9 kn       

Tiszafüred  22.8  •  5.6 kn       

Mályi-tó  22.5  •  3.4 kn       

2023. szeptember 23., szombat

Remekül kezdett Vadnai Benjamin!

Remekül kezdett Vadnai Benjamin!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Magyar szempontból nagyon jó hír, hogy Vadnai Benjamin a nagyon előkelő hetedik helyen fejezte be az első futamot.

Bár kis csúszással, de a férfiak is elkezdték szereplésüket az olimpián, a Laser hajóosztályban. Magyar szempontból nagyon jó hír, hogy Vadnai Benjamin a nagyon előkelő hetedik helyen fejezte be az első futamot. Maradt a 8-9 csomós szél a helyszínen és a magyar olimpikon a 11. helyen ért az első bójához. A folytatásban negyedik is volt a futamban, de végül meg kellett elégednie a hetedik hellyel, ami csodálatos kezdés. A francia Bernaz Jean Baptiste nyerte a futamot, meggyőző vitorlázással. A második futamot bár elkezdte a 35 fős mezőny, de a rendezők először megszakították, majd elhalasztották, ami a szél gyengülésének függvényében jó döntés volt.

„Egyelőre úgy tűnik, hogy egy kicsit gyengülni látszik az a tájfun, amit várnak a szervezők, de még sok a bizonytalanság az időjárással kapcsolatban. Biztosat majd holnap tudunk mondani, de egyelőre úgy készülünk, hogy a tervek szerint folytatódhat majd az olimpia. Benji kezdése tökéletes, nagyon elégedett lehet a teljesítményével, de ugyanez igaz Márira is, aki kicsit kockázatosabbakat húzott talán. Ami biztos, hogy a kezdés jó volt és hogy nagyon sok van még hátra.” – mondta a helyszínen tartózkodó csapatvezető, Kelemen Tamás az első nap után.

A Laser osztály holnap folytatja, Berecz Zsombor pedig magyar idő szerint kedden reggel kezdi majd meg szereplését az ötkarikás játékokon.

Tokió 2020 - Érdi Mária túl van két futamon Előző

Tokió 2020 - Érdi Mária túl van két futamon

Berecz Zsombor: Újabb második hely! Következő

Berecz Zsombor: Újabb második hely!