Siófok  4.4  •  12.6 kn       

Keszthely  4.9  •  5 kn       

Balatonfüred  4.1  •  4.4 kn       

Balatonboglár  4.6  •  12.6 kn       

Orfű   •  10 kn       

Velencei-tó  5.4  •  6.7 kn       

Tiszafüred  6.1  •  10.1 kn       

Mályi-tó  4.5  •  7.5 kn       

2021. december 03., péntek

Félidőben Németh Doma magabiztosan vezeti a Finn Junior VB mezőnyét

Félidőben Németh Doma magabiztosan vezeti a Finn Junior VB mezőnyét

A verseny félidejében – hat futam után – a THE-YKA versenyzője, Németh Domonkos komoly előnnyel áll az élen

A hat ország összesen húsz egységéből álló mezőny változatos szelekben teljesítette versenyzett: a megvitorlázott széltartomány ereje nullától 24 csomóg, iránya 20-tól 260 fokig terjedt.

A verseny félidejében – hat futam után – a THE-YKA versenyzője, Németh Domonkos komoly előnnyel áll az élen, a második helyezett klubtársát, Rácz Leventét 10 ponttal előzi – egy kieső futammal számolva. Németh kieső futama jelenleg egy 2. helyezés, ami sokat elárul arról, hogy mennyire dominálja a Silver Cupot.

Mindkét napon 3-3 futamot bonyolított le a Beliczay Márton vezette rendező csapat, az első két menet 20-40 fokról fújó 10-12 csomós szélben futott. A második futam első hátszelében a versenyzők Oscar lobogó alatt pumpálhattak is, majd a következő hátszélben a rendező a Romeo lobogót tűzte ki a gyengülő szél miatt.

A harmadik futamot már 6-8 csomós szélben indították és mindössze 10-15 perc hiányzott a folyamatosan gyengülő szélben a befutáshoz, de a szél teljesen megállt, csaknem 180 fokot fordult is, majd a mezőnyre lecsapott egy zivatar, így a futamot érvénytelenítették. A mezőny a kikötőben várakozott a szélviszonyok rendeződésére. Délután a mezőny, illetve nagyjából a fele, 11 hajó visszatért a pályára, ahol ekkor már 16-18 csomós alapszél fújt, amire 22-24 csomós ráfújások érkeztek. A kemény körülmények között egy futamot teljesített az elrajtolt mezőny, amelynek mindössze egyetlen tagja adta nem sokkal fel a versenyt, azaz a rajthoz álló 11 egység közül 10 szabályosan teljesítette a pályát.

A második nap parti halasztással indult, majd a kora délután mért 6-9 csomós szélben vízre szálltak a versenyzők. 245-250 fokról fújó, bíztatóan stabil szélben indult a negyedik futam, amelyben a megfrissülő szél nyomán a cirkáló tengely hosszabbítása után az összetett második helyén álló Rácz Levente végig vezetett, ám U lobogós korai rajtja miatt ismét Németh nyert, aki így immár 4 futamgyőzelemmel állt. Hasonló körülmények között, az immár meghosszabbított pályán zajlott az ötödik menet is, ezt a futamot már érvényesen is megnyerte Rácz Levente. A nap utolsó, összesen a hatodik futam frissülő szélben indult, az első bőszeles szakaszra O lobogót is kapott a mezőny – amit aztán a második hátszélre az R lobogó követett. Ismét Németh futott be elsőként, és ezzel jelentős, 10 pontos előnnyel vezeti a mezőnyt. Mögötte a négy magyar versenyző, a Rácz testvérek, Levente és Bence, majd Majthényi Zsombor és Szűcs Ábel – valamennyien a THE-YKA vitorlázói – következne, a hatodik helyen pedig a spanyol Andres Ivan Lloret Perez tartózkodik.

Az eredményeket itt lehet megnézni: http://2021.finnsilvercup.org/results/

NSO: Berecz feltöltött aksikkal érkezik az Olimpiára Előző

NSO: Berecz feltöltött aksikkal érkezik az Olimpiára

Szerencsésen megérkeztek, holnap már edzeni is tudnak olimpikonjaink Következő

Szerencsésen megérkeztek, holnap már edzeni is tudnak olimpikonjaink