Siófok  4.4  •  7.8 kn       

Keszthely  5.8  •  10 kn       

Balatonfüred  4.1  •  7 kn       

Balatonboglár  4.9  •  8.4 kn       

Orfű   •  5 kn       

Velencei-tó  4.7  •  5.7 kn       

Tiszafüred  1.1  •  6.2 kn       

Mályi-tó  2.4  •  4.5 kn       

2022. január 19., szerda

Dupla elismerést söpörtek be a Suzuki hajómotorok

Dupla elismerést söpörtek be a Suzuki hajómotorok

A márka hajómotorjai már hatodik alkalommal kapták meg a neves kitűntetést

A DF140BG és DF115BG Suzuki hajómotorok elnyerték az amerikai Boating Industry hajózási magazin legjobb termékeknek járó Top Products 2021 díjat. A márka hajómotorjai már hatodik alkalommal kapták meg a neves kitűntetést, ezzel a Suzuki az eddigi leggyakrabban elismert hajómotorgyártó a díj történetében.

A legjobb termékek a 2020. január és december között megjelent olyan új hajózási termékek – többek között hajómotorok, hajók és kiegészítők - közül kerültek ki, amelyek jelentős mértékben hozzájárultak a hajózási ipar fejlődéséhez. A Suzuki a hajómotorgyártók közül a legtöbbször – a DF140BG-vel és a DF115BG-vel együtt a hatodik alkalommal – érdemelte ki a díjat.

A DF140BG és a DF115BG négyütemű hajómotor 2020 októberében debütált a piacon, és jelentős népszerűségre tett szert, főként Észak-Amerikában és Európában. A négyütemű, 140/115 lóerős hajómotorok esetében a világon először használt elektromos fojtószelep- és fokozatváltás-vezérlési rendszer, az ún. Suzuki precíziós vezérlés (Suzuki Precision Control) által biztosított sima és precíz motorkezelés mellett a hajómotorokat üzemanyag-hatékonyságukért, csendes működésükért és könnyű karbantarthatóságukért díjazták.

A DF140BG és a DF115BG hajómotorok főbb jellemzői

  • 2045 cm3 lökettérfogat, soros, négyhengeres motor
  • Teljesítmény:
    • DF140BG:        103,0 kW (140 lóerő) / 6000 fordulat/perc
    • DF115BG:         84,6 kW (115 lóerő) / 5500 fordulat/perc

Céginformáció

A Magyar Suzuki Zrt.-t 1991-ben alapították, és azóta is a japán anyavállalat egyetlen európai gyártóegysége. A cég partnereinek, beszállítóinak, valamint a 78 tagú országos márkakereskedői hálózatának köszönhetően hozzávetőlegesen 10.000 munkavállaló megélhetéséhez járul hozzá.

Az esztergomi gyár 1992 októberében kezdte meg a termelést. Itt készülnek – immár hibrid változatban is – a Vitara és az SX4 S-CROSS modellek. A vállalat olyan távoli országokba is szállít, mint Mexikó, Új-Zéland vagy Japán. A hazai és nemzetközi piacra készülő gépjárművek gyártásán kívül a társaság importált Suzuki gépkocsik, motorkerékpárok és hajómotorok értékesítésével is foglalkozik.

A Magyar Suzuki Zrt. 2021-ben ünnepli alapításának 30. évfordulóját. A vállalat a kezdetektől fogva teljeskörű gyártótevékenységet folytat Magyarországon, három évtizeddel ezelőtti megalakulása óta mintegy 3,6 millió Suzuki készült Esztergomban.

A hajómotoros üzletág évről-évre kiemelkedő aktivitással van jelen a piacon és vezető szerepet tölt be a hazai hajózás motorizálásában, 2017 őszétől pedig Magyarországról irányítják az Észtországba, Lettországba, Litvánia, Fehéroroszországba, Csehországba, Szlovákiába, Romániába, Szerbiába, Bulgáriába, Montenegróba és Albániába irányuló üzleti és kereskedelmi tevékenységeket is.

Jelentős szerepet játszik a régió motorkerékpár-kereskedelmében is: az esztergomi központ Magyarországgal együtt összesen tizenhárom ország (Csehország, Szlovákia, Szlovénia, Horvátország, Szerbia, Románia, Bosznia-Hercegovina, Koszovó és Montenegró, Azerbajdzsán, Lettország, Észtország, Albánia) piacát látja el.

Hétvégén újra versenyez az RC44 flotta Portoroz – ban Előző

Hétvégén újra versenyez az RC44 flotta Portoroz – ban

Beszámoló az Olasz 29er bajnokság Római fordulójáról Következő

Beszámoló az Olasz 29er bajnokság Római fordulójáról