Siófok  29.3  •  4.2 kn       

Keszthely  30.9  •  5 kn       

Balatonfüred  28.9  •  3 kn       

Balatonboglár  31.1  •  3.2 kn       

Orfű  30  •  4 kn       

Velencei-tó  31.8  •  6.4 kn       

Tiszafüred  31.1  •  11.5 kn       

Mályi-tó  31.5  •  9.6 kn       

2021. július 29., csütörtök

Lanzarote Winter Series: a finnek lassan készülhetnek Tokióra

Lanzarote Winter Series: a finnek lassan készülhetnek Tokióra

A tegnapinál kicsit erősebb, 10-13 csomós szélben újabb három futamot sikerült megrendezni a Nacra 17-es katamaránok olimpiai kvótaosztó versenyén.

A tegnapinál kicsit erősebb, 10-13 csomós szélben újabb három futamot sikerült megrendezni a Nacra 17-es katamaránok olimpiai kvótaosztó versenyén. Rengeteg múlt a rajtokon és az első százötven méteren, utána az egyenletes szélben repülve, szinte csak a pozíciójukat védték a párosok. Ma ismét futamot nyert a világbajnok Pacheco-Trittel kettős, a kormányos helyi vitorlázó. Már a verseny előtt is esélyesnek kiáltották ki őket, vezetnek is elég nagy előnnyel. Szinte biztosra vehető, hogy az egyetlen európai olimpiai kvótát a finnek szerzik meg, a Kurtbay-Jarvinen páros pillanatnyilag ötödik. Virág Flóra és Molnár Dávid mai teljesítményével sem tudott javítani, összetettben a holnapi, az éremfutamot megelőző utolsó futam előtt tizennyolcadikok.

„Sajnos a mai első futamban ütköztünk, a bójánál a dánok lelassultak, minket éppen megtolt egy pöff, nekimentünk a kormányuknak. Egy 360 fokos büntetés után tudtunk csak a mezőny után eredni” – mondta Virág Flóra. „Még ma este megjavítjuk a hajó orrát. Aztán lelkileg felkészülünk a holnapi utolsó futamra, jó lenne, ha egyszer legalább minden összejönne…”

Eredmények

Szöveg: Visy László Oszi
Fotók: Sailing Energy/Lanzarote International Regata

Lanzarote Winter Series: egyelőre távol a tokiói repülőjegytől Előző

Lanzarote Winter Series: egyelőre távol a tokiói repülőjegytől

Lanzarote Winter Series: erős széllel búcsúzott a verseny Következő

Lanzarote Winter Series: erős széllel búcsúzott a verseny