Siófok  15.2  •  3.3 kn       

Keszthely  13.9  •  2 kn       

Balatonfüred  15.3  •  3.4 kn       

Balatonboglár  15.1  •  1.5 kn       

Orfű  17  •  4 kn       

Velencei-tó  17.8  •  3.6 kn       

Tiszafüred  15.6  •  6.8 kn       

Mályi-tó  15  •  7.8 kn       

2022. május 27., péntek

470-ES Világbajnokság, Vilamoura: Kemény dió

470-ES Világbajnokság, Vilamoura: Kemény dió

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Mi a 19 nemzet 29 hajóját felvonultató férfi mezőnyben vagyunk érdekeltek, itt csatáznak ugyanis a Gyapjas testvérek, Balázs és Zsombor, az olimpiai részvételi jogért

Pörgölődő, pöffös, délutánra némiképp csendesedő szélben rendezték meg a portugáliai Vilamourában a 470-es hajóosztály világbajnokságának első három futamát. Férfi, női, és első ízben   vegyes kategóriában is hirdetnek majd végeredményt, hiszen a 2024-es olimpián ebben a hajóosztályban már csak női-férfi (vagy éppen férfi-női) csapatok indulhatnak.

Mi a 19 nemzet 29 hajóját felvonultató férfi mezőnyben vagyunk érdekeltek, itt csatáznak ugyanis a Gyapjas testvérek, Balázs és Zsombor, az olimpiai részvételi jogért. Hat nemzet – Svájc, Portugália,  Izrael, Németország, Magyarország és Ausztria - vitorlázói bíznak a sikerben, és csak egyetlenegy kvóta kiadó… Nem könnyítették meg a helyzetüket Gyapjasék az első napon. Egy 18., egy 22., és a délutáni futamban egy biztató 8. hellyel zártak. A versenyen már három futam esetén is kiejthető a legrosszabb eredmény, így kiesővel a 19. helyen várják a holnapi folytatást. Van még lehetőség javítani, ugyanis a világbajnokság zárónapjáig, március 13-ig az aznapi éremfutamon kívül összesen 11 futamot terveznek. A hét további napjaira a mainál gyengébb szelet jósolnak a meteorológusok, ez elméletileg kedvező lehet a magyar párosnak. 

Eredmények:
https://2021worlds.470.org/en/default/races/race-resultsall

Szöveg: Visy László Oszi

Második helyen végeztek a Gyapjas testvérek Előző

Második helyen végeztek a Gyapjas testvérek

Csak a csodában bízhatunk Következő

Csak a csodában bízhatunk