Siófok  23.3  •  4.1 kn       

Keszthely  20.2  •  0 kn       

Balatonfüred  22.9  •  2.6 kn       

Balatonboglár  22.3  •  3.3 kn       

Orfű  24.5  •  3.2 kn       

Velencei-tó  21.7  •  1.9 kn       

Tiszafüred  19.1  •  4.6 kn       

Mályi-tó  20.1  •  4.5 kn       

2021. július 30., péntek

Eldőlni látszik a Vadnai fivérek Olimpiai párbaja

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Eldőlni látszik a Vadnai fivérek Olimpiai párbaja

Eldőlni látszik a Vadnai fivérek Olimpiai párbaja
Nem tudtak javítani a magyarok a Laser Standard világbajnokságon az első három futamban, az aranycsoportban.
 
Három kemény futamot rendeztek szombaton és Vadnai Benjamin a 14.-ről visszacsúszott a 17. helyre összetettben. Vadnai Jonatán a 37. pozícióból várja a vasárnapi 3 futamot.
“Iszonyat nap volt. Nagyon rosszul mentünk, nem volt meg a sebességünk. Nem tudom, miért sikerült így, de vasárnap javítunk”- mondta Vadnai Jonatán miután kiért a partra. A 7. futamban 33.-nak futott be, utána 27.-nek és a végén a 30. helyen ért célba.
 
“Embertelen körülmények voltak a vízen, sokkal nagyobb hullámok, mint eddig és három futamot kellett teljesíteni”- magyarázta Vadnai Benjamin, aki egy 22. hellyel kezdett, majd 33.-nak ért célba, végül a 9. futamban 23. lett.
 
A napot nem láttuk szombaton Melbourne-ben és a szél fokozatosan erősödött 15-18 csomósról 22-ig, de 25-ös pöffök is akadtak bőven a hűvös, nyirkos, olykor esős időben. A feszültség, a versenyláz fokozódását jelezte, hogy megint többször vissza kellett lőni a rajtot és a feketezászlós indulásnak lettek áldozatai. Előbb az összetettben 2. Jean-Baptiste Bernaz bukta a 7. futamot, majd a 8.-ban a brazil olimpiai bajnok Robert Scheidt és a londoni ezüstérmes Pavlos Kontides jutott hasonló sorsra. A francia egyébként a 8. futamot megnyerte, ami már az ötödik futamgyőzelme volt a héten és még versenyben van az aranyért, az elképesztő teljesítményt nyújtó, gyakorlatilag kedd óta folyamatosan vezető német Philipp Bühllel. A germán még hibázhat egyet vasárnap , a franciának erre nincs lehetősége.  
 
A világbajnokság egyben olimpiai válogató is két magyarnak és ebből a szempontból is Benji áll jobban, stabilan húsz hellyel áll az öccse előtt (45 pont a különbség), az a verseny gyakorlatilag eldőlt, majd a franciaországi Hierben javíthat Jonatán. 
 

A Laser Standard világbajnokság állása 9 futam után: http://sailingresults.net/sa/results/overall.aspx?ID=80326.1

Vadnaiék az aranycsoportban folytatják a Laser VB - n Előző

Vadnaiék az aranycsoportban folytatják a Laser VB - n

Berecz Zsombor második lett Palma de Mallorca - n Következő

Berecz Zsombor második lett Palma de Mallorca - n