Siófok  14.4  •  21.7 kn       

Keszthely  14.9  •  17 kn       

Balatonfüred  14  •  20.8 kn       

Balatonboglár  14.4  •  21.6 kn       

Orfű  14  •  17 kn       

Velencei-tó  15.2  •  20 kn       

Tiszafüred  12.9  •  16 kn       

Mályi-tó  14.7  •  13.6 kn       

2024. március 28., csütörtök

Ben Ainslie is beszáll a Sail GP - be

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Ben Ainslie is beszáll a Sail GP - be

Ben Ainslie is beszáll a Sail GP - be

A Sail GP második szezonjában a legsikeresebb olimpiai vitorlázó Sir Ben Ainslie is beszáll majd. A 2021 – es America’s Cup felkészülés mellett Ainslie a Team GBR – t fogja kormányozni majd a második szezonban.

A sorozatba nem csak a csapattagok szállnak be, hanem több szponzor is többek között az angolok névadója az INEOS, de mellette a Belstaff, a Grenadier és az AFEX, is.

Ahogy Sir Russell Coutts elmondta nagy megtiszteltetésnek érzik, hogy a sorozatba a legsikeresebb olimpiai vitorlázó is beszáll. A Team GBR – ban Ainslie mellett Chris Draper is biztos tag már jövőre, aki az első szezont is végig vitorlázta már a Sail GP – ben. Aki még szintén biztos a 2020 – as csapatban a harminc éves olimpiai bajnok evezős Matt Gotrel aki grinderként vitorlázik majd, de emellett az 2021 – es America’s Cup csapatnak is tagja.

A második szezon is Ausztráliában Sydney – ben kezdődik majd, február 28 – 29 között, ezután ismét San Francisco (május 2 – 3) és New York (Június 12 – 13) következik ami után visszatér a sorozat az öreg kontinensre. A negyedik verseny Cowes lesz augusztus 14 és 15 között. Az utolsó verseny helyszíne még nem tisztázott, de hamarosan ezt is bejelentik.

A SailGP – ről:

SailGP – t 2018 – ban alapították Londoni és New York – i székhellyel. A sorozat öt versenyből áll és az első két szezonban hat nemzet küzd F50 – es katamaránokkal az 1 millió dolláros fődíjért. A vitorlázó nemzetek: Ausztrália, Kína, Franciaország, Nagy Britannia, Japán és az USA.

A verseny honlapja:

www.sailgp.com

Javítottak a Magyar élversenyzők a Világranglistán Előző

Javítottak a Magyar élversenyzők a Világranglistán

Fokváros 12. alkalommal lesz The Ocean Race helyszín Következő

Fokváros 12. alkalommal lesz The Ocean Race helyszín