Siófok  12.2  •  13.6 kn       

Keszthely  12.9  •  16 kn       

Balatonfüred  11.9  •  10.4 kn       

Balatonboglár  12  •  13.4 kn       

Orfű  11  •  11 kn       

Velencei-tó  13.6  •  13.6 kn       

Tiszafüred  12.9  •  8.2 kn       

Mályi-tó  13.1  •  9.9 kn       

2024. április 18., csütörtök

A Sled nyert Porto Cervo – ban, és az Azzurra – é lett az 52 Superseries idei szezongyőzeleme.

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A Sled nyert Porto Cervo – ban, és az Azzurra – é lett az 52 Superseries idei szezongyőzeleme.

A Sled nyert Porto Cervo – ban, és az Azzurra – é lett az 52 Superseries idei szezongyőzeleme.

Az 52 Superseries idei szezonjának utolsó versenyét rendezték Porto Cervo – ban. A Yacht Club Costa Smeralda – ban rendezett verseny előtt a szezonban az Azzurra vezetett hat ponttal a 2017 – es és az idei évben is Világbajnokságot nyerő Platoon előtt. Harmadik helyen a Quantum Racing állt 11 ponttal az Azzurra mögött.

A verseny első napján 40+ csomós Mistral várta a mezőnyt ami miatt nem is vitte ki a rendezőség a csapatot.

A második nap már 3 futamot sikerült rendezni. Az első futam 16 – 17 kts – es szélben rajtolt. A rajttól a Sled jött el a legjobban és ezt az előnyét végig meg tudta őrizni a futamban. Második helyen a Provezza érkezett harmadiknak pedig a hazai csapat az Azzurra lett. A második futamot az Allegre nyerte a Sled jött be másodiknak, harmadiknak pedig a Quantum Racing futott be. A nap utolsó futamában már 20 kts felett volt a szél. Ezt a futamot a Bronenosec nyerte, második lett az Azzurra harmdik pedig a Phoenix. Nap végén a Sled vezetett, második volt egy ponttal lemaradva az Azzurra és harmadik a Bronenosec igaz az Allegre – nek a Quantum – nak és a Phoenix – nek is 15 pontja volt.

A harmadik napon megint az erős Mistral miatt nem sikerült futamot rendezni így maradt az eredmény három futam után.

A negyedik napon viszont három remek futamot siker rendezni. A szél az előző napi viszonyokhoz képest enyhe volt mert a csapatok 8 kts – es szélben rajtoltak. Az első futamot az idei Világbajnok Platoon nyerte, második lett a Sled harmadik pedig a Provezza. A második futamban a Sled tovább folytatta remek vitorlázását és megnyerte ezt a futamot is. Második lett az Azzurra és harmadik a Platoon. A harmadik futamra kicsit erősödött a szél 12 kts – re. Ezt a futamot is a Sled nyerte így nap végére már kilenc pont előnnyel vezette a versenyt. Második lett ismét az Azzurra és harmadik pedig a Quantum Racing.

Az utolsó napon megint három futamot sikerült vitorláznia a mezőnynek újra friss 20 kts – es szélben. A hetedik futamot is a Sled nyerte ezzel begyújtve negyedik futamgyőzelmét Szardinián. Második lett a Quantum harmadik a hazai pályán versenyző Azzurra. A nyolcadik és a kilencedik futamot is a Sled nyerte és ezzel az idei utolsó versenyt is. Ami még érdekessége ennek a győzelemnek, hogy a szezonban senki nem tudott ilyen magabiztosan ekkor előnnyel nyerni sehol. Második lett hazai pályán az Azzurra és ezzel az idei 52 Superseries  szezont is ők nyerték. Harmadik lett Porto Cervo – ban a Quantum köszönhetően az utolsó napi remek vitorlázásának. A szezonban a Platoon – é lett az ezüstérem és a Quantum – é a harmadik hely.

Folytatás jövőre amikor is Cape Town – ban kezdődik majd a szezon.

A verseny honlapja:

www.52superseries.com

Soling-világbajnok a Litkey, Joó, Németh trió Előző

Soling-világbajnok a Litkey, Joó, Németh trió

Újabb csúcsinnováció a Suzukitól: bemutatkozik a DF300B hajómotor Következő

Újabb csúcsinnováció a Suzukitól: bemutatkozik a DF300B hajómotor