Siófok  8.3  •  7.8 kn       

Keszthely  5.9  •  6 kn       

Balatonfüred  •  4.4 kn       

Balatonboglár  8.2  •  9.1 kn       

Orfű  •  3 kn       

Velencei-tó  4.9  •  5.9 kn       

Tiszafüred  2.8  •  5.3 kn       

Mályi-tó  7.4  •  2.9 kn       

2024. április 20., szombat

Megszületett az első Japán győzelem a Sail GP - ben New York – ban

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Megszületett az első Japán győzelem a Sail GP - ben New York – ban

Megszületett az első Japán győzelem a Sail GP - ben New York – ban

Hétvégén rendezték a SailGP – ben az idei harmadik versenyt. Sydney és San Francisco után, most a sorozat New York- ba látogatott, amely helyszín a mezőnynek nem volt ismeretlen hiszen rendeztek már America’s Cup World Series verseny is a Hudson folyón.

Két forduló után az Ausztrál csapat vezetett de közvetlenül mögöttük néhány ponttal volt csak lemaradva a Nathan Outteridge által vezetett Team Japan. A nagy kérdés az volt a verseny előtt hogy Slingsby – ék behúzzák e a harmadik győzelmüket vagy esetleg lesz csapat aki megfogja őket.

Pénteken három, szombaton két futamot rendeztek, illetve szombaton még a szokásos Match Race döntővel fejeződött be a nap. A pénteki első futamot ismét Tom Slingsby – ék nyerték, második lett a Team Japan és harmadik a China Team. A másik két futamot Nathan Outteridge – ék nyerték, mögöttük mind a két futamban az Aussie csapat lett a második és a fancia illetve a kínai csapat osztozott a maradék két harmadik helyen. Szombaton a japán csapat ott folytatta ahol előző nap abbahagyta és sikerült megnyerniük a napi első futamot. Az ausztrál csapat lett a második és a pénteki napon boruló Team GBR jött be harmadik helyen. Az utosló futamon hazai győzelem született hiszen Rome Kirby – ék a Team USA – vel nyertek a Team Japan és a Team Australia előtt. Ezzel ki is alakult a Match Race párosítása ahol ismét a Team Japan és a Team Australia találkozott. Eddig Slingsby – ék nyerték mind a két Match – et de itt New York – ban ezt nem sikerült megismételni. Ez azt is jelentette, hogy a Team Japan nem csak a New York – i fordulón végzett az élen hanem összesítésben is három verseny után az élre áltt igaz elég sovány egy ponttal csak.

A következő verseny augusztus elején lesz majd, angliában.

A verseny honlapja:

www.sailgp.com

Edzőtábor a VB előtt – Vadnai testvérek Japánban Előző

Edzőtábor a VB előtt – Vadnai testvérek Japánban

22 – es BinnenJolle Európabajnokság 2019 Hamburg Következő

22 – es BinnenJolle Európabajnokság 2019 Hamburg