Siófok  19  •  2.6 kn       

Keszthely  14.9  •  3 kn       

Balatonfüred  18.7  •  3 kn       

Balatonboglár  15.1  •  2.3 kn       

Orfű  19  •  4 kn       

Velencei-tó  18.7  •  5.4 kn       

Tiszafüred  18.4  •  6.2 kn       

Mályi-tó  17.9  •  5 kn       

2023. szeptember 27., szerda

Tudósítás New Yorkból az ACWS második napjáról

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Ma az időjárás kegyeibe fogadta a versenyt és az itt tartózkodásom öt napja alatt először nem csupán percekre sütött ki a nap hanem végig ragyogó idő volt kellemes széllel.

Tudósítás New Yorkból az ACWS második napjáról

A faluban a tegnapihoz hasonlóan tizenegy órakor indultak az események,  ma ismét megcsodálhattuk a futamok előtt a Rangert és a Topazt a Hudsonon vitorlázva. A rendezők figyeltek arra, hogy a falu elég felhasználóbarát legyen, így a színpadi programok mellett lehetőséget biztosítottak mind a vásárlásra, mind fizikai erőnk tesztelésére a kávédarálóknál.

A tegnapi adatok szerint közel hetvenöt ezren voltak kíváncsiak az eseményre itt New Yorkban, ami talán annak is köszönhető, hogy a befutók 200 m távolságra voltak a parttól. 

Változás abban történt - tegnaphoz képest - hogy a mai nap futamai dupla ponttal számítanak, miután tegnap hivatalos futamot nem sikerült teljesíteni. A futamokat szintén délután kettőre írták ki szerencsére már volt elég szél hozzá. Az első szakasz izgalmasra sikerült rengeteg helycsere volt az élen. Ezután az Artemis vette át a vezetést, és innen szép vitorlázással meg is nyerte a futamot. A befutóra is maradt izgalom, mert a második harmadik helyért a BAR és az ETNZ küzdött nagyot, de végül Ben Ainslieék jöttek be másodiknak.

A következő futamban is a helycserék voltak jellemzőek amiből a Groupama jött talán ki a legjobban és ezzel meg is tudta nyerni a futamot, második helyre bejött az Oracle harmadik az ETNZ. A BAR és a Softbank a lenti pályajelnél ütköztek, talán ez volt az oka, hogy kicsit visszacsúsztak a futamban.

Az utolsó futam is tartogatott meglepetéseket. A rajtnál az Oracle és a BAR jött el a legjobban és az első kapuig ez volt a sorrend, őket szorosan a Softbank követte. Az Oracle a BAR és az ETNZ a déli oldalt választotta, ami elsőre nem tűnt túl jónak, de a szakasz végére újra feljöttek. A befutó előtti utolsó szakaszra a Softbank, az Oracle, és a BAR érkezett elsőnek és megint délre indultak. Itt kicsit leállt a szél, ami elegendő volt arra, hogy az északi oldalon körbevitorlázza őket az ETNZ és ezzel megnyerje a futamot. Az Oracle és a Softbank még el tudtak csúszni és ebben a sorrendben is futottak be.

A New Yorki forduló után összesítésben nem változott az ACWS állása. A rendezés tökéletes volt és az időjárás is a kegyeibe fogadta mind a versenyzőket mind a nézőket.

Louis Vuitton AC World Series Előző

Louis Vuitton AC World Series

Finn VB eredmények 2 futam után Következő

Finn VB eredmények 2 futam után