Siófok  8.9  •  10.3 kn       

Keszthely  6.9  •  8 kn       

Balatonfüred  8.5  •  11.3 kn       

Balatonboglár  8.5  •  14.6 kn       

Orfű  •  7 kn       

Velencei-tó  8.4  •  10.5 kn       

Tiszafüred  8.5  •  4.3 kn       

Mályi-tó  •  0.9 kn       

2024. április 18., csütörtök

Aquance Rio: Az olimpiai tesztverseny

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

50 nemzet 326 vitorlázója, köztük két magyar vett részt Rio de Janeiróban az Aquance Rio elnevezésű versenyen, amelyet a 2016-os Olimpiai Játékok helyszínén az egy év múlva sorra kerülő versenyekkel azonos rendben bonyolítottak le.

Aquance Rio: Az olimpiai tesztverseny

Az Aquance Rio versenyen minden résztvevő megízlelhette a körülményeket, a tipikus riói szeleket, a hírek szerint meglehetősen szennyezett vizet és képet kaphatott a lebonyolítás sajátosságairól. A lényeg ez az információhalmaz volt, és csak kevésbé az eredmény. Hogy valójában kinek hogy sikerült a tesztverseny, majd 2016-ban derül ki, magán az Olimpiai Játékokon. Mert hiába ment most valaki jobban vagy rosszabbul, az a lényeg, hogy az itt megszerzett információkat miként használja fel az verseny előtti teljes évben a minél hatékonyabb felkészüléshez.

A Finn osztályban 20 hajó versenyzett, az Olimpián majd 23 induló lesz. Itt még csak tizenketten lehettek olyanok, akik már biztos résztvevőnek számítanak, hiszen eddig csak a 2015-ös santanderi ISAF világbajnokságon lehetett indulási jogot szerezni. Berecz Zsombor tagja annak az elitnek, akiknek ez elsőre sikerült.

Berecz Zsombor a futaokon többnyire jól szerepelt, és az összetettben a legjobb tízben járt. Az utolsó napi kát futamból az egyikből kiállni kényszerült, ami miatt éppen hogy kicsúszott az első tízből, így nem volt érdekelt a záró napon az Éremfutamban. Futameredményei: 10., 5., 18., 5., 11., 18., 9., 7., DNF., 8.

Tomai Balázs Laser Standard osztályban idén július elején szerzett olimpiai kvótát Magyarországnak a világbajnokságon. Ő még nem biztos résztvevő, hiszen válogatóznia kell a Vadnai testvérekkel, hogy eldöntsék, ki képviselje Magyarországot 2016-ban.

Ő az első futamon vitorlázott a papírformánál sokkal előrébb, amikor 8. helyen futott be a 38 hajós mezőnyben. Laserben majd 46 induló lesz az Olimpián. Neki is volt egy kiállása, szintén a 9. futamban, és 35. helyen végzett. Futameredményei: 8., 36., 32., 36., 36., 19., 34., DNF, 31.

Részletes eredmények: http://www.sailing.org/olympics/rio2016/results/index.php

Vadnai Benjamin bronzérmes az U21-es világbajnokságon Előző

Vadnai Benjamin bronzérmes az U21-es világbajnokságon

Safram győzelem - magyar segítséggel Következő

Safram győzelem - magyar segítséggel