Siófok  11.6  •  3.2 kn       

Keszthely  10.9  •  5 kn       

Balatonfüred  11.3  •  2.6 kn       

Balatonboglár  11.8  •  1.9 kn       

Orfű  11  •  4 kn       

Velencei-tó  14  •  5.4 kn       

Tiszafüred  12.9  •  4.3 kn       

Mályi-tó  12.3  •  4.9 kn       

2024. április 25., csütörtök

Jövő héten Tengeri bajnokság

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Szombaton Primostenben a Kremik-kikötőben a hajók átvételével kezdetét veszi a X. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság. Vasárnap még szabad edzésnap szolgálja a 12 versenyző csapat ismerkedését az egyforma Salona 38 típusú hajókkal.

Jövő héten Tengeri bajnokság

Hétfőtől pedig 15-25 tengeri mérföldes, a közép-dalmát szigetvilágban a szélviszonyokhoz igazodóan kijelölt pályákon versenyeznek a hajók. Az éjszakákat a kiindulási Kremik Marinán kívül Tribunjban és a Murter-szigeti Hramina Marinában töltik a hajók.

A hétfő esti hajósorsoláson a Víg Hajós John Bull Vendéglőben (Budapest XI., Budaörsi út 7.) a versenyt az MVSz megbízásából rendező Sail-ing Kft. vezetője Molnár Csaba beszélt a versenyről, bemutatta a bajnokság rendezvényeit támogató informatikai felhőszolgálltatásokat nyújtó WireCorner Kft-t, majd átadta Holczhauser Andrásnak a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkárának az idei verseny nevezési díjaiból az MVSz számára elkülönített 680ezer forintot, amely a magyar utánpótlás-nevelés javára szolgál majd.

A versenyre benevezett 12 hajó kormányosai: Tuss Miklós, Pallay Tibor, Prédl Tamás, Czap Zoltán, Móró Gábor, Sáfián László, Újvári Gábor, Andorka Rudolf, Fejér Miklós, Beliczay Márton, Czégai Péter, Horváth Tamás. Mellettük a legénységek soraiban is találkozhatunk még számos jól ismert arccal.

A névsorból jól látható, hogy idén is izgalmas, kemény versenyre lehet számítani a bajnoki címért, amelynek védője a Pallay Tibor vezette DAK Sailing Team.

A futamokon  a helyzet alakulása élőben is nyomon követhető lesz a verseny honlapján a szokott módon, a Snewisport nyomkövetőinek köszönhetően.

ProAm győztes az FGF Sailing Team Előző

ProAm győztes az FGF Sailing Team

4. helyen a célban a Wild Joe! Következő

4. helyen a célban a Wild Joe!