Siófok  8.3  •  7.8 kn       

Keszthely  5.9  •  6 kn       

Balatonfüred  •  4.4 kn       

Balatonboglár  8.2  •  9.1 kn       

Orfű  •  3 kn       

Velencei-tó  4.9  •  5.9 kn       

Tiszafüred  2.8  •  5.3 kn       

Mályi-tó  7.4  •  2.9 kn       

2024. április 20., szombat

Berecz és Érdi is jól kezdett a Világkupán

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Megkezdődött a 45. Trofeo S.A:R. Princesa Sofia verseny a 2013-14-es Világkupa szezon utolsó előtti versenye.

Berecz és Érdi is jól kezdett a Világkupán

Nagyon erős mezőnyök gyűltek össze az olimpiai osztályokban, és több magyar versenyző is jól kezdett az első futamokon.

Finn
Halasztással kezdődött az első nap, várni kellett, hogy a gyenge szél megerősödjön. A 92 hajós Finn mezőnyt két csoportra osztották. Elsőként a sárga csoport kezdte a futamokat, köztük Berecz Zsombi. A part felől fújó foltos, 5-8 csomós szél trükkös meneteket ígért.

A verseny nagyszerűen indult, hiszen Zsombi az élen vette az első cirkálószakasz végén a bóját az amerikai Caleb Paine-nel együtt, és Luke Lawrence előtt. Lawrence-nek sikerült a legjobban a hátszél és átvette a vezetést és meg is tartotta a következő körön át a befutóig. Zsombi a második helyen ért célba. Kiváló kezdés!

A sárga csapat második futamát a horvát Ivan Kljakovic Gaspic (Bambi) nyerte, aki Pata karbon árboccal versenyez. Ebben a futamban a rajtnál egy kemény jobboldali szélforduló kavarta meg a lapokat, miközben a mezőny java erős lee-rajtra készülődött.

Berecz Zsombi ebben a futamban is jól szerepelt és csoportjában a 12. helyen ért célba.

Ha az ember a verseny honlapján a Finn eredményekhez lép, akkor ott Zsombi a 7. helyen látszik. Ez kissé csalóka, mert a táblázat a nettó pontokból, azaz máris kiesőt számítva állítja sorba a versenyzőket, bár ilyenkor még minden pont számít. Ha az összes pont szerint kérjük az eredményt, akkor a 10. helyen áll.

Akármelyiket is nézzük, nagyszerűen kezdte a versenyt!

Laser Radial
Érdi Mári nemkülönben. Náluk is két csoportra oszlik a 96 hajós női Laser Radial mezőny. Ők három futamot teljesítettek, és Mári futameredményei: 11., 20., 11.

A listára tekintve a 26. helyen látszik, az összpontszám szerint rendezve pedig 24. Vagyis bőven belül van a majdani Arany csoportban.

Laser Standard
Tomai Balázsnak gyengébbre sikerült a kezdés, mint Zsombinak vagy Márinak. A hajóosztályban 144 versenyző három csoportra osztva versenyez. Tomai a középmezőnyben van a futamokon elért 24., 35. és 16. helyeivel. A helyzete nem reménytelen és bizonyára előrébb lép a következő futamokkal.

Szörf
Gádorfalvi Áron és Nickl András indult a férfiak 72, Cholnoky Sára a nők 56 szörföst felvonultató mezőnyében. Ők is három-három futamot teljesítettek.

Gádorfalvi Áron jelenleg a 46., Nickl András 63, Cholnoky Sára pedig 46.

Eredmények a verseny honlapján: http://www.trofeoprincesasofia.org/en/default/laregata/vertodoslosresultados/id/1/idsc2r/29
 

Izgalmas Dragon EB végén dán győzelem – Kis-Szölgyémiék a 29. helyen Előző

Izgalmas Dragon EB végén dán győzelem – Kis-Szölgyémiék a 29. helyen

Berecz és Érdi is az Arany csoportban! Következő

Berecz és Érdi is az Arany csoportban!