Siófok  21.1  •  2.8 kn       

Keszthely  17.9  •  5 kn       

Balatonfüred  20.8  •  3.5 kn       

Balatonboglár  21.1  •  2.4 kn       

Orfű  19  •  2 kn       

Velencei-tó  21.9  •  6.7 kn       

Tiszafüred  22.2  •  4.7 kn       

Mályi-tó  24  •  4.1 kn       

2024. július 21., vasárnap

Véget ért a Windows Optimist Európa-bajnokság

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Az Európa-bajnokságon 40 nemzet 248 vitorlázója vett részt.

Véget ért a Windows Optimist Európa-bajnokság

Ma minden csoportnak két újabb futamot sikerült megrendezni északi, majd fokozatosan keletire forduló és gyengülő szélben Balatonföldváron. Így a fiúknak kilenc, a lányoknak 10 futam alapján hirdetnek végeredményt. Az Európa-bajnokságon 40 nemzet 248 16 év alatti vitorlázója vett részt.

A fiúk között az első helyen végzett a szingapúri Ryan Theo, aki bravúros vitorlázással a kilenc futamból hatot megnyert. Második – és Európa-bajnok - a lengyel Tytus Bukowski, az abszolút bronzérem a szlovén Rok Verderber-nek juott. A legjobb magyar Erőss Loránd, a Spartacus Vitorlás Egylet versenyzője lett, a mai nyolcadik futamban elért ötödik helyével előrelépett az összetett 24. helyére.
A lányok között abszolút első és ezzel megvédte Európa-bajnoki címét a szlovén Mara Turin, aki a 10 megrendezett futamból ötöt megnyert. Az ezüstérmes a spanyol Aina Colon, a bronzérmes a holland Eefje Nissen lett.

A legsikeresebb magyar lány Veenstra Csenge, a BS Fűzfő versenyzője lett. Tegnapi futamgyőzelmével és mai 24. és 14. helyével végül 101 lány közül a 18. helyen végzett.

VÉGEREDMÉNY:
Lányok versenye 10 futam alapján (pdf)
Fiúk versenye 9 futam alapján (pdf)
 

Erőss Lóránd ma 3. lett! Előző

Erőss Lóránd ma 3. lett!

Balatonfüred: A vitorlás figyelem központjában Következő

Balatonfüred: A vitorlás figyelem központjában