Siófok  9.4  •  4.2 kn       

Keszthely  9.9  •  4 kn       

Balatonfüred   •  6.1 kn       

Balatonboglár  9.6  •  8 kn       

Orfű  10  •  3 kn       

Velencei-tó  9.6  •  6.5 kn       

Tiszafüred  12.1  •  7.9 kn       

Mályi-tó  7.4  •  7.6 kn       

2021. október 22., péntek

Véget ért a Windows Optimist Európa-bajnokság

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Az Európa-bajnokságon 40 nemzet 248 vitorlázója vett részt.

Véget ért a Windows Optimist Európa-bajnokság

Ma minden csoportnak két újabb futamot sikerült megrendezni északi, majd fokozatosan keletire forduló és gyengülő szélben Balatonföldváron. Így a fiúknak kilenc, a lányoknak 10 futam alapján hirdetnek végeredményt. Az Európa-bajnokságon 40 nemzet 248 16 év alatti vitorlázója vett részt.

A fiúk között az első helyen végzett a szingapúri Ryan Theo, aki bravúros vitorlázással a kilenc futamból hatot megnyert. Második – és Európa-bajnok - a lengyel Tytus Bukowski, az abszolút bronzérem a szlovén Rok Verderber-nek juott. A legjobb magyar Erőss Loránd, a Spartacus Vitorlás Egylet versenyzője lett, a mai nyolcadik futamban elért ötödik helyével előrelépett az összetett 24. helyére.
A lányok között abszolút első és ezzel megvédte Európa-bajnoki címét a szlovén Mara Turin, aki a 10 megrendezett futamból ötöt megnyert. Az ezüstérmes a spanyol Aina Colon, a bronzérmes a holland Eefje Nissen lett.

A legsikeresebb magyar lány Veenstra Csenge, a BS Fűzfő versenyzője lett. Tegnapi futamgyőzelmével és mai 24. és 14. helyével végül 101 lány közül a 18. helyen végzett.

VÉGEREDMÉNY:
Lányok versenye 10 futam alapján (pdf)
Fiúk versenye 9 futam alapján (pdf)
 

Erőss Lóránd ma 3. lett! Előző

Erőss Lóránd ma 3. lett!

Balatonfüred: A vitorlás figyelem központjában Következő

Balatonfüred: A vitorlás figyelem központjában