Siófok  11.1  •  12.5 kn       

Keszthely  10.9  •  9 kn       

Balatonfüred  10.8  •  7.8 kn       

Balatonboglár  10.8  •  12.5 kn       

Orfű  11  •  9 kn       

Velencei-tó  14.2  •  13.2 kn       

Tiszafüred  12.8  •  6.9 kn       

Mályi-tó  12.3  •  9.9 kn       

2024. április 18., csütörtök

Erőss Lóránd ma 3. lett!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Ma egy-egy futamot sikerült megrendezni a fiúknak és a lányoknak egyaránt. A legjobban szereplő magyarok ma tovább javítottak összetett helyezésükön.

Erőss Lóránd ma 3. lett!

Vennstra Csenge mai 11. helyével előrelépett az összetett 18. helyére, továbbra is ő a legsikeresebb magyar lány.

Még jobban ment Erőss Lórándnak, aki harmadikként ért célba! Összetettben 23.

„Leeben rajtoltam, kicsit kihúztam backbordon, majd egy szélfordulóra megfordultam és sikerült becsúsznom a vezető hajók közé. Onnantól kezdve nagyon koncentrálva őriztem a helyemet és megpróbáltam előrébb kerülni.” – mondta a versenyben pillanatnyilag a legjobb helyen álló magyar fiú, Erőss Loránd, a Spartacus Vitorlás Egylet 13 éves versenyzője az Európa-bajnokság 4. futama után. 

Az időjárás előrejelzés nem kecsegtetett sok jóval mára, ennek ellenére a versenyrendezőség nagy erőfeszítésével sikerült a fiúknak és a lányoknak is egy újabb futamot megrendezni a balatonföldvári Windows Optimist Európa-bajnokságon. Reggel a szokásos időben hajózott ki a 248 vitorlásból álló mezőny, hogy a még frissen fújó keletiben elrajtoljon a soron következő – a fiúknak negyedik, a lányoknak már az ötödik – futam. A szél bizonytalankodott, majd legyengült, a rajteljárásokat félbe kellett szakítani. Egy darabig a vízen várakoztak a versenyzők, majd a főrendező Erdélyi Béla a parti halasztás mellett döntött. 

Délután háromig eszegettek, ittak, fagylaltoztak, barátkoztak a résztvevők a parton (legtöbbjük a 30 fokos kánikulában is vízhatlan ruhában, mentőmellényben…), a szél közben északkeletire fordult és stabillá vált. Újabb vízreszállás következett, fél négy körül indult el a rajteljárás. Az öt csoport közül jónéhánynak csak másodjára sikerült szabályosan elindulnia, több versenyzőt korai rajtolás miatt ki kellett zárni. A futam során minden eszközzel arra törekedett a rendezőség, hogy a bizonytalankodó szél ellenére mégis érvényes futammal záruljon a nap. A pályarövidítések, pályamódosítások végrehajtásához kis túlzással a rendező Spartacus Vitorlás Egylet teljes bója- és lobogókészletét felhasználták.

Holnap a meteorológusok szerint másik arcát mutatja majd a Balaton: erős szél várható.

Visy László SVE

Vadnai Benjamin 4. legjobb európai a Laser Radial EB-n Előző

Vadnai Benjamin 4. legjobb európai a Laser Radial EB-n

Véget ért a Windows Optimist Európa-bajnokság Következő

Véget ért a Windows Optimist Európa-bajnokság