Siófok  3.3  •  8.1 kn       

Keszthely  2.9  •  2 kn       

Balatonfüred  •  3.5 kn       

Balatonboglár  3.1  •  7.8 kn       

Orfű  •  10 kn       

Velencei-tó  2.1  •  8.2 kn       

Tiszafüred  •  1.8 kn       

Mályi-tó  •  2.1 kn       

2024. április 19., péntek

Spring Meeting - Portoroz, Szlovénia - 2013. március 8-10.

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Március második hétvégéjén nyolc magyar Optimistes vett részt a a hagyományos Spring Meetingen a szlovéniai Portorozban.

Spring Meeting - Portoroz, Szlovénia - 2013. március 8-10.

Az időjárás nem kedvezett a résztvevőknek (és a rendezők idegrendszerének sem), hiszen az első két napon - pénteken és szombaton - az időjárási viszonyok nem tették lehetővé érvényes futamok lebonyolítását. A két nap alatt volt ugyan egy próbálkozás, de azt a futamot csak pályarövidítéssel lehetett volna befuttatni, amire a rendezők - bizonyos részletek szerencsétlen összejátszására való tekintettel - nem mutattak hajlandóságot. Végül az összes - mind a négy - futam lebonyolítására  vasárnap került sor.

A regattára 76 Optimistes nevezett, Ausztria, Horvátország, Szerbia, Olaszország, Magyarország és Szlovénia képviseletében.

A versenyt az Európa-bajnok szlovén Mara Turin nyerte.

A mieink közül a legjobb Erőss Loránd (Spartacus VE) lett, aki a 9. helyen végzett. Lóri egyébként meg is nyerhette volna a versenyt, de harmadik futamban fekete rajtos (BFD) lett, így a végső eredményben azt ejtette ki. A BFD-k áldozatául esett Tenke Áron (Spartacus VE) is, aki emiatt méltatlan helyen fejezte be a versenyt.

(Nem tisztünk, nem feladatunk foglalkozni a rajteljárás során tapasztalható bizonyos kifogásolható jelenségekkel. Fals is, amikor az ebben éredekelt résztvevők kifogást emelnek ezzel kapcsolatban, hiszen azt a szituációt onnan csak a rendezők és a versenybírók tudják megítélni. Maradjunk annyiban, hogy vannak olyan helyzetek, amikor a szemlélő bizonyos inkongruenciát vél felfedezni egy döntés meg a valóság között - amely nem-megfelelőség egyébként pozitív diszkrimináció is lehet valakivel szemben - és hát nem mi voltunk azok.)

Tizenötödik lett Lászlófy Levente (Spartacus VE), aki ezzel a serdülők aranyérmét is megszerezte.

A serdülő-dobogón egyébként csak magyarok (!) álltak; az ezüstérmet Lászlófy Ábel (Spartacus VE) hozta haza, aki az összesített lista 20. helyén végzett. Szintén felállhatott a dobogóra a pöttöm Jeney Máté (BS-Fűzfő), aki nagy boldogságára a bronzérem büszke tulajdonosa lett.

Héjja Marci (Spartacus VE) a 16., Oláh Gergő (Spartacus VE) a 33., Bednár Andris (Spartacus VE) a 35. helyen fejezte be a Spring Meetinget, amely egyébként felkészülési verseny volt az ópésok részre. Márciusban még két ranglista-verseny is várja a magyar Optimisteseket, az első hazai versenyre pedig majd április közepén kerül sor Csopakon.

Lászlófy Csaba

40 ország várható a balatonföldvári Eb-re Előző

40 ország várható a balatonföldvári Eb-re

Meglett a Titanic legfontosabb emléktárgya Következő

Meglett a Titanic legfontosabb emléktárgya