Siófok  15.5  •  8.3 kn       

Keszthely  17.7  •  4 kn       

Balatonfüred  15.2  •  9.6 kn       

Balatonboglár  16.3  •  7.4 kn       

Orfű  16  •  9 kn       

Velencei-tó  19.3  •  7.7 kn       

Tiszafüred  16.1  •  6.7 kn       

Mályi-tó  17.2  •  6.5 kn       

2021. szeptember 23., csütörtök

Megmentette apját a 11 éves kislány

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Emsworth: Nyolc kilométeren át vezetett partra egyedül egy vitorlást Unity Bowns (11), miután édesapja eszméletét vesztette a fedélzeten.

Megmentette apját a 11 éves kislány

A kislány és gyakorlott vitorlázó édesapja az előző éjszakát a vízen töltötte, de Matthew Bowns (58) már akkor rosszul érezte magát. Reggelre állapota súlyosbodott – mint később kiderült, eperohamát hasnyálmirigy-gyulladás nehezítette –, az elviselhetetlen görcsök mellé 40 fokos láza is támadt, amelytől elvesztette az eszméletét. Unity, ahelyett, hogy pánikba esett volna, megragadta a vitorlás kormányát, és nyolc kilométeren át hibátlanul kormányozta a kilencméteres hajót a kikötőbe.

– Nem voltam benne biztos, mit kell csinálni, ezért felhívtam anyut, aki a parton volt, és minket várt – mondta a hőstett után a Daily Mailnek Unity. – Apu sok mindent megmutatott nekem útközben, így egyre jobban belejöttem a dologba. Inkább attól féltem, hogy édesapám rosszabbul lesz, és nem tudok segíteni rajta.

Később Matthew visszanyerte eszméletét, de addigra Unity bekormányozta a jachtot az emsworthi kikötőbe, ahol az aggodalomtól félájult édesanya várta őket.

– Unity nagyon talpraesett és józan kislány, nem csodálom, hogy ilyen gyönyörűen végrehajtotta a faladatot – mondta az édesanya, Rachel. – Én és az apja is nagyon büszkék vagyunk rá.

Matthew Bownst a kikötőből kórházba vitték, ahol már kezelik a hasnyálmirigy-gyulladását. Unity négyéves kora óta vitorlázik az édesapjával, de ekkora hajóra csak 16 éves kora felett kaphatott volna hajóvezetői képzést, és a sikeres vizsga után engedélyt. Ennek ellenére a vízügyi hatóságoknak eszük ágában sem volt megbüntetni, sőt inkább kitüntették rendkívüli bátorságáért és állhatatosságáért.

Meghalt James Onedin Előző

Meghalt James Onedin

XXIV. Palamós Optimist Trophy Következő

XXIV. Palamós Optimist Trophy